Özgecan Davasında Karar

Özgecan Davasında Karar

Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili davasında karar verildi. Mahkeme üç sanığı da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili davada karar çıktı. Sanıklar Suphi Altındöken, Fatih Gökçe ve Necmettin Altındöken, "Canavarca his ve eziyetle kasten öldürme ağırlaştırılmış müebbet cezası" aldı. Mahkeme, cezalarda indirim yapmadı. 

Mahkeme, ayrıca, nitelikli cinsel saldırı suçundan Suphi Altındöken için 27 yıl, Fatih Gökçe için de 24 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, sanıklara en üst sınırdan ceza verdi.

Davanın ikinci duruşması 9 Eylül’de görülmüştü.  O duruşmada savcı mütalaasını vermiş, üç sanık için de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteyerek, cezalarda indirim uygulanmamasını, en üst sınırdan değerlendirilmesini talep etmişti. 

CNN TÜRK'e konuşan Özgecan Aslan'ın amcası Yaşar Aslan "Vicdanım hiç rahatlamadı. Kızımızın aramızdan ayrılışının 295'inci günü bugün. 3 Aralık anne ve babasının da evlilik yıl dönümü. Bu tarihi günde adaletin tecelli etmesiyle umarım Özgecan'ımız biraz huzur bulmuştur" dedi.

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen de "Kadın cinayetinde emsal bir karar verildi.  Bu kararın Türkiye'de kadın cinayetlerinin son bulması halinde işe yarayacağını düşünüyoruz. 7 gün içinde temyize gidilmesi gerekiyor. Yargıtay umuyoruz ki bu kararı onayacak" ifadelerini kullandı.