Özerk Yönetim Bu Akşam BM Güvenlik Konseyi'ndeki Yenilgiyi Konuşacak

Özerk Yönetim Bu Akşam BM Güvenlik Konseyi'ndeki Yenilgiyi Konuşacak

Ramallah'taki Filistin özerk yönetiminin ileri gelenlerinin BM Güvenlik Konseyi'ne sunulan Filistin'le ilgili karar tasarısının reddedilmesinin sebepleri ve kendi politikalarına nasıl yansıyacağı hakkında bir görüş alışverişinde bulunmak amacıyla bugün (3

Ramallah'taki Filistin özerk yönetiminin ileri gelenlerinin BM Güvenlik Konseyi'ne sunulan Filistin'le ilgili karar tasarısının reddedilmesinin sebepleri ve kendi politikalarına nasıl yansıyacağı hakkında bir görüş alışverişinde bulunmak amacıyla bugün (31 Aralık Çarşamba) akşam toplantı düzenleyeceği bildirildi. Özerk yönetim yetkililerinin dünya genelinde Filistin davasına desteğin artmasına rağmen BM Güvenlik Konseyi'ne sunulan tasarının kabul edilmemesinin sebeplerini ve bu konudaki etkenleri değerlendireceği haber verildi.

FKÖ Yürütme Kurulu üyesi Vasıl Ebu Yusuf konu hakkında yaptığı açıklamada, ABD yönetiminin karar tasarısının çıkmasını önlemesinden sonra kendilerinin başvurabilecekleri bütün seçenekleri ele alıp tartışacaklarını söyledi.

Ebu Yusuf, Quds Press haber ajansına yaptığı açıklamada karar tasarısının başarısız kalmasından ABD'nin sorumlu olduğunu ileri sürerek, onun daha önce bu tasarıya karşı olduğunu defalarca dile getirdiğini vurguladı.

Mahmud Abbas'ın işgal rejimine karşı yönelttiği tehditlerini yerine getirme konusunda ne kadar samimi ve gerçekçi olabileceği, BM Güvenlik Konseyi'ne sunulan teklifin reddedilmesi durumunda yapacağını iddia ettiklerini fiilen gerçekleştirme konusunda ne kadar ciddi davranacağı da merak ediliyor.

Abbas'ın tehditleri arasında Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne gitmek, işgal rejimiyle güvenlik işbirliği ve ekonomik ilişkiler dâhil tüm ilişkileri kesmek gibi oldukça cesaretli adımlar yer alıyordu. Bu akşam yapılacak toplantı sonrasında sergilenecek tavrın bu tehditlerin gerçekleştirilmesi konusunda ne kadar gerçekçi olunacağını da ortaya koyması bekleniyor.