‘Özel’ bayram ziyareti ihtimali

‘Özel’ bayram ziyareti ihtimali

‘Özel’ bayram ziyareti ihtimali

Unutmayınız ki, sizler orada yalnız değilsiniz. Arkanızda Yüce Türk Milleti’nin, 76 milyon yurttaşımızın olduğunu unutmayınız. Gözümüz, kulağımız ve gönlümüz hep sizlerle beraberdir. Sizden gelecek tek bir haberle, Silahlı Kuvvetlerimizin anında yanınızda olacağının güvenini içinizde hissedin.”

Bu cümleler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in ‘Özel Kuvvetler’e özel bayram mesajından...

Orgeneral Özel, Süleyman Şah Türbesi Saygı Karakolu’nda nöbetteki Özel Kuvvetler mensuplarına ‘özel’ bayram mesajında, Bordo Bereliler’e işte böyle seslendi.

Mesajın tek hedefi, bu kritik görevi yürüten personelin moral ve motivasyonunu yükseltmek değil elbette.

Kamuoyuna verilen bir ‘hassasiyet ve kararlılık’ mesajı bu aynı zamanda.

Ve tabii IŞİD’e... 

Süleyman Şah için özel nöbet

Komutan, mesajında “Sizden gelecek tek bir haberle, Silahlı Kuvvetlerimizin anında yanınızda olacağının güvenini içinizde hissedin” diyor.

Bu cümlenin altını dolduran askeri hazırlığın üç ayağı var.

Birincisi, Diyarbakır 8’inci Ana Jet Üssü’ndeki F-16’ların devam eden Süleyman Şah nöbeti.

İkincisi, Türbe ve Saygı Karakolu’na yönelik bir saldırıya sadece 15 dakika içinde müdahale edebilecek hazırlık düzeninde sınır bölgesinde bekleyen Süper Kobra helikopterleri.

Ve üçüncüsü, yine aynı süre içinde Karakol’da görev yapan silah arkadaşlarına takviye güç olarak gitmeye hazır bekleyen, bir Özel Kuvvetler Taburu.

‘Özel’ bayram ziyareti beklenebilir

Bir ilk niteliğindeki ‘özel’ bayram mesajına imza atan Genelkurmay Başkanı’nın, bayramda sınır hattını ziyaret etmesi şaşırtıcı olmaz.

Orgeneral Özel’in, hem sınırın kritik noktalarında tam teyakkuz hâlinde görev yapan birlikleri denetlemek hem de hudut hattındaki TSK personeline moral aşılamak için bölgeye gitmesini bekleyebiliriz.

Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu’na, Türkiye sınırları içindeki en yakın birlikler de, ziyaret durakları arasında yer alabilir.

Genelkurmay Başkanı’nın, komuta kademesindeki silah arkadaşlarıyla birlikte sınırın sıfır noktasına, böyle bir bayram ziyaretinde bulunması şüphesiz çok önemli bir adım olur.

Böylesi bir ziyaret, Ankara’dan Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu’nda görev yapan Özel Kuvvetler mensuplarına gönderilen mesajın devamı niteliğinde ama çok daha kuvvetli bir ‘ulusal güvenlik hassasiyeti’nin göstergesi ve aynı zamanda bir güç gösterisi anlamına gelir.

Bolu ve Kayseri giderse...

TSK’nın Suriye sınır hattındaki durumu, askeri terminolojide, ‘tam teyakkuz hâli’ olarak niteleniyor.

Sınır birliklerinde izinler kaldırıldı ve güçler takviye edildi.

Bu noktada, şimdi dikkatle takip edilmesi gereken iki adres var: Kayseri ve Bolu.

Kayseri’deki 1’inci ve Bolu’daki 2’nci Dağ ve Komando Tugayları’ndan bölgeye henüz birlik sevk edilmiş değil.

Bolu ve Kayseri’nin komando timleri sınır hattına gönderilirse, bu gelişme, hudut bölgesindeki durumun artık en kritik noktaya ulaştığı anlamına gelecektir.