Özdilek özür için 3500 yetim giydirecek

Özdilek özür için 3500 yetim giydirecek

Özdilek Alışveriş Merkezleri, tesettürlüleri aşağılayan fotoğrafların yer aldığı takvimlerin dağıtımını kamuoyundan gelen tepkiler üzerine durdurdu. Bunun yeterli olmadığını savunan Bursalı bir avukat ise, Özdilek’i 3 bin 500 yetim çocuğu giydirmeye ikna

Özdilek Alışveriş Merkezleri'nin bastırdığı takvimler tepki görmüştü. Tesettürlü kadınları demir parmaklıkların ardında gösteren fotoğraf tepkiye sebep olunca, Özdilek, bu takvimlerin dağıtımını durdurdu. Bunun yeterli olmadığını düşünen Avukat Saygun Çelebi, sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta bir grup kurarak, Özdilek'ten gruba üye olan kişi sayısı kadar yetim çocuğu giydirmesini istedi. Sosyal medyada büyük ilgi gören grup, 10 saat içerinde 3500 beğeniye ulaştı. Bunun üzerine Saygun Çelebi ile irtibata geçen Özdilek yetkilileri bu teklifi kabul etti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Avukat Saygun Çelebi, “Özdilek Alışveriş Merkezleri'nin yılbaşı için dağıttığı takvimlerde kullandığı resim, çarşaflı ve baş örtülüleri demir parmaklıkların arkasında tasvir ediyordu. Bu resimden dolayı duyulan bir rahatsızlık vardı. Bununla alakalı Özdilek Alışveriş Merkezleri, resmin kendilerinin ihmali neticesinde basıldığını, ancak duyulan tepkilerden dolayı takvimlerin durdurulduğunu belirterek, özür dilediklerini beyan etti. Biz de, ‘Sadece özür yeterli değil, bu özrün bir karşılığı olmalı' dedik. Biz bu resimlerden dolayı kırıldık. Bunun telafisi için bir grup kurduk ve gruptaki üye sayısı kadar yetimin Özdilek tarafından giydirilmesini’ talep ettik. Sosyal medyada bu karşılık buldu. Benim açtığım grup yaklaşık 10 saat içerisinde 3400-3500 civarında bir sayıya ulaştı. Bu aşamada Özdilek yöneticileri de bizimle temasa geçti. Bu teklifimizi kabul ettiklerini, bu yardımı yapacaklarını ifade ettiler. Umarım bundan sonra bu hususta bütün firmalar dikkatli davranır” dedi. (İHA)