Özal'ı Son Gören FETÖ'cü Doktor Ortaya Çıktı

Özal'ı Son Gören FETÖ'cü Doktor Ortaya Çıktı

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümündeki şüpheli doktor ve FETÖ firarisi Mustafa Sarsılmaz, ABD'de ilk kez görüntülendi. FETÖ’nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra ABD’ye kaçan Sarsılmaz’ın, FETÖ bağlantılı Virginia International University

Sekizinci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın ölümündeki şüpheli doktor ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) firarisi Mustafa Sarsılmaz, ABD’de ilk kez görüntülendi.

ABD’ye kaçtıktan sonra ortadan kaybolan Sarsılmaz’ın, Virginia eyaletindeki FETÖ bağlantılı Virginia International University (VIU) bünyesinde görev yaptığı ortaya çıktı.

Ailesiyle VIU’ya yakın lüks bir semtte yaşayan Sarsılmaz, aynı zamanda FETÖ firarisi Emre Uslu’nun da çalıştığı ve başkanlığını bir başka FETÖ mensubu İsa Saraç’ın yaptığı üniversitede Sağlık Bilimleri Bölüm Başkanı olarak görev yapıyor.

 

 

 

 

Sorular karşısında şaşkına döndü

Kamuoyunda, Özal’ın naaşına son işlemi yapan doktor olarak bilinen ve şüpheli ölümle ilgili tartışmalar sürerken ABD’ye kaçan Sarsılmaz, karşısında mikrofon ve kameraları görünce büyük endişe ve tedirginlik yaşadı.

İş dönüşü evine girmeden önce AA muhabirin mikrofonunu uzatmasıyla şaşkınlık yaşayan Sarsılmaz, önce fiziki müdahale ile mikrofonu uzaklaştırmaya çalıştı, başarılı olamayınca da kaçmaya başladı.

Bu esnada kendisine yöneltilen soruların hiçbirine cevap veremeyen Sarsılmaz’ın sinirli tavırları ve sürekli yön değiştirerek kameradan uzaklaşmaya çalışması dikkati çekti.

1986’da Gülen ile aynı arabada çıktı

1986'da tabip üsteğmen iken Isparta civarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’le aynı arabada yolculuk yaparken polis tarafından çevrilen ve sorgulama esnasında Gülen’i tanıdığını inkar eden Sarsılmaz, “O gün Gülen’i tanıdığınızı neden inkar ettiniz?” sorusuna cevap veremedi.

Sarsılmaz, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde nasıl yükseldiği ve tam da merhum Özal’ın ölüm günü GATA’da nasıl nöbetçi subay olduğu sorularını da yanıtsız bıraktı.

Merhum Özal’ın Orta Asya ziyaretinden döndükten sonra rahatsızlanmasının, ziyaret sırasında bölgedeki FETÖ bağlantılı okullarda kendisine yapılan ikramlardan yemesinin, vefatının hemen ardından götürüldüğü GATA’da da bir FETÖ’cünün nöbetçi olmasının tesadüf olup olmadığı yönündeki sorular karşısında Sarsılmaz'ın gerginliği yüzüne yansıdı.

 

 

 

 

FETÖ bağlantılı üniversite üzerinden 'oturum izni'

Özal’ın ölümü, nasıl ve neden ABD’ye kaçtığı ve hakkındaki yakalama kararlarıyla ilgili soruları cevapsız bırakan Sarsılmaz’ın görev yaptığı VIU, daha önce FETÖ yapılanmasındaki önemli isimlerden Emre Uslu ile gündeme gelmişti.

FETÖ’nün ABD yapılanmasında önemli rol oynayan İsa Saraç’ın başkanlığını yaptığı VIU’nun, ABD’ye kaçan firari birçok FETÖ mensubuna oturum izni alarak üniversite bünyesinde iş imkanı sağladığı ve bu yönüyle paravan bir kurum gibi hareket ettiği belirtiliyor.

Darbeden hemen sonra 2016 ve 2017 yılları içinde 10 kişi için oturum izni alan VIU’nun bu süreçte Sarsılmaz ve ailesine de ABD’de oturum izni aldığı kaydediliyor.

Oturduğu lüks ev ile üniversite arasında 10 dakikalık mesafe bulunan Sarsılmaz’ın, şahsi aracıyla bu kısa mesafeyi gün içinde birkaç kez gidip geldiği ve bu esnada etrafta gözükmemeye özellikle dikkat ettiği gözlendi.