Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Oyun içinde oyun

Doğan medyası tedirgin. Çünkü patronlarının Yargıtay’da bekleyen bir ceza davası dosyası var.. Onun için üzerinde etkili olacakları bir iktidar modeli arayışındalar..

Doğan medyası, önce Gül’ün danışmanının üzerinden, içeriden bir hamle denedi, olmadı, geri tepti. Şimdi ikinci hamlesini deniyor. Bu kez MHP içinden ve Ekmel beyi de işin içine katarak.

Aydın Doğan Medyası’na bağlı Posta Gazetesi, AK Parti ve MHP’nin koalisyon için anlaştığını ileri sürdü ve bakanlıkları bile açıkladı. Posta gazetesinin o manşetine göre, MHP, HDP’li koalisyona kapıları kapattı ve AK Parti ile anlaştı. Hatta çözüm sürecini bile kabul etti. O anlaşmaya göre; Meclis Başkanı MHP’li olacak. Çözüm Süreci’ne ‘Demokratikleşme’ denecek. Çatışmasız ortamın devamı için adımlar sürecek. Terör başlarsa kararlılıkla üstüne gidilecek. 4 eski bakanın Yüce Divan’a yollanmasına AKP engel olmayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Anayasal Sınırlar’ içine kendi isteğiyle çekilecek. MHP, Erdoğan’ın Saray’dan çıkıp Çankaya’ya dönmesi için ısrar etmeyecek. MHP’ye 8 bakanlık verilecek. İkisi başbakan yardımcılığı olacak. Ekmeleddin İhsanoğlu Dışişleri, Murat Başesgioğlu İçişleri, Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz Ekonomi Bakanı olacak.

Yani ilk hamle Erdoğan’ı Beştepe’ye hapsetmek.. İçişleri, Dışişleri ve Ekonomi MHP’ye bırakılacak.. İki de başbakan yardımcılığı etti 5 bakanlık. 8 bakanlık istendiğine göre, bari Adalet, Maliye, Milli Savunma Bakanlığını da verin MHP’ye tamam olsun.. AK Parti’ye de Ulaştırma, Şehircilik, Orman, Sağlık, Gıda Tarım filan kalır.. Sahi Milli Eğitim kimde kalıyor?. Biraz da devlet bakanlığı verirsiniz hani Ramazan’da sevabınıza!? Bakanlıkları kardeş payı yaparlar böylece. Zaten  80=250 filan ediyor değil mi? AK Parti’nin üçte biri kadar bile milletvekilin yok. Hem zaten AK Parti’nin iktidar olmak için eksiği üçte birinizden daha az. Eksik milletvekillerinin sayısının yarısı kadar bakanlık istiyor olabilirler mi gerçekten. Kılıçdaroğlu başbakanlık teklif ediyor Bahçe’liye. Bari bu durumda istemişken tam olsun, Bahçeli de dönüşümlü başbakanlık istesin Davutoğlu’ndan..

Bu gerçekleşecek olursa bunun adı “Milletvekili borsası”nda “siyasi tefecilik” olur herhalde. Aslında bu tür hesaplar, biraz da dereyi görmeden paçayı sıvamak gibi bir şey.. Daha gerçekçi bir tahminde bulunmak için ilk tur görüşmelerin tamamlanması gerek.. Şu bir hafta bu açıdan çok önemli. Bugünkü ihtimal hesapları spekülatif. Birileri piyasayı test ediyor.. Eğer genel başkanlar Türkiye’yi kilitleyecek olurlarsa milletvekilleri bu çözümsüzlüğe ilanihaye mahkûm olmayacaklardır. Millete sadakat partiye sadakatten daha önemlidir.

İşin kötü yanı, korkular umuda baskın çıkıyor.. Karamsal bir tablo var ortada. Birileri gelecek günlerin geçen günleri aratmasından korkuyor. Bu korku hem ülke ve hem de kendi gelecekleri adına bir korku. Bu kriz bütün taşları yerinden oynatacak ve bundan sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacaklar. Türkiye yeniden sandığa gittiğinde insanlar yeniden oy kullanırken bu tecrübe ile kullanacaklar oylarını. Bu anlamda seçim sürecinde yaşananlar, seçim sonuçları ve bu süreçte yaşananlar son derece öğretici ve açıklayıcı oldu..

Seçimlerde yolsuzluk yapılacağı konusunda yaygara koparanların bu sonuçlar karşısında nasıl sustuklarını hep birlikte gördük.. Derin gerçek bütün çıplaklığı ile ortaya çıktı. Ve sonuçta işte bugün Türkiye’nin geldiği nokta bu..

Doğan medyanın koalisyon tahmininden söz etmiştik yazının başında. Doğan Grubu tek ata oynamaz. Aslında sümen altında tuttuğu başka senaryolar da vardır.. CHP alternatifini de düşünmüştür.

Ama hemen şunu söyleyeyim, Doğan’ın oynadığı at bu yarışı kaybeder.. Bu süreçte herkesin bir senaryosu var. Ben, sen, o herkes bir plan yapıyor, sonunda galip olacak olan Allah’ın hükmüdür..

Şimdi herkes eteğindeki taşı döksün.. Kim kimden yana, kim kimin adamı görelim..  Bana göre, Türkiye’nin önünü bugünkü siyasi tablo değil, bu süreçte oluşacak yeni bir tablo belirleyecek. Ve tabi ki gaybı, geleceği yalnız Allah bilir. Ben sadece benim penceremden görünen köyün hikâyesini anlatıyorum.

Hele şu meclis başkanı seçilsin.. İlk turlarda üçte iki çoğunluk aranacak. Kimse bu çoğunluğa ulaşamaz. Bu seçim son tura kalır. Başlangıçta herkes, dostlar alışverişte görsün kabilinden kendi adayını çıkartır ve ona oy verir. Son tura en çok oy alan iki parti kalır. AK Parti ve CHP.. MHP ve HDP bu seçimde ittifak yapmayacaksa AK Parti kazanır. Hükümeti kurma konusunda görevlendirme başkanlık seçiminden sonraya kalacaksa, o zaman AK Partili bir isim meclis başkanı olacak demektir. Bakalım o kim olacak? Ve bu süreçte kim nerede duracak. Hafta sonunu beklememiz gerekiyor sonuç için. Selam ve dua ile..

yeniakit

Bu yazı toplam 1035 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar