Otomobiliyle Filistinli Çocuğa Çarptı

Otomobiliyle Filistinli Çocuğa Çarptı

Daha önce bir Yahudi yerleşimcinin Filistinli çocuklara kasten çarpması kameralara böyle yansımıştı.

El-Halil kentinin doğusundaki Kiryat Arba Yahudi Yerleşkesi yakınlarında Yahudi yerleşimcilerden birinin otomobiliyle Filistinli bir çocuğa çarptığı bildirildi.

Filistin Safa Haber Ajansı'nın hastane kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Yahudi yerleşimcilerden biri El-Halil'in doğusundaki Kiryat Arba Yahudi Yerleşkesi yakınlarında 7 yaşındaki Filistinli Ahmed Burgan isimli çocuğa çarptı. Filistinli çocuğun kazada yaralandığı ve vücudunun çeşitli yerlerinde ezikler bulunduğu ve yarasının orta derecede olduğu kaydedildi.

Yahudi yerleşimciler, Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerinde kullandıkları yollarda aşırı hız yaparak Filistinlilere bazen kasıtlı, bazen de kaza ile çarpıyor.

Filistinlilere yönelik saldırılarını sürdüren Yahudi yerleşimciler ayrıca bu sabah Ramallah'ın kuzeyindeki Termusaya bölgesinde Filistinlilere ait 700 zeytin fidanını söktü.

Batı Yaka'nın kuzeyindeki Yahudi yerleşkelerini takipten sorumlu Gassan Dağlas, vatandaşların Mahmud Huzme ve Rabah Huzme isimli Filistinli çiftçilere ait zeytin fidanlarını söken Yahudi yerleşimcilerden birinin kimliğini olay yerinde bulduğunu söyledi.