ÖSO'ya Saldırdılar

ÖSO'ya Saldırdılar

Akçakale sınır kapısının Suriye tarafı, tamamen IŞİD'in eline geçti, ÖSO menuplarının Türkiye'ye sığındığı öne sürüldü...

Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) elinde bulunan Akçakale sınır kapısının Suriye tarafı, Irak Şam İslam Devleti'nce (IŞİD) ele geçirildiği ileri sürüldü. ÖSO’nun sağ kalan birliklerinin ise silahlarını bırakarak Türkiye’ye sığındığı belirtiliyor.

Suriye’nin Rakka şehrine bağlı Telabyat ilçesinde yaklaşık bir haftadır, IŞİD ile Özgür Suriye Ordusu arasında devam eden çatışmalar sona erdi. 3 gündür ilçeyi kuşatan IŞİD, önce ilçenin emniyet, kaymakamlık gibi önemli merkezlerini ele geçirdi. Daha sonra çembere aldığı ÖSO birliklerine ağır silahlarla saldırdı.
Doğu, güney ve batısı çembere alınan ÖSO birlikleri gümrük binası ve çevresindeki yerleşim yerlerine sığındı. Cephanesi biten ÖSO birlikleri, dün akşam saatlerinde kapıyı bırakıp Türkiye’ye kaçtı. Silahları ile birlikte Türkiye’ye girmek isteyen ÖSO birliklerine müsaade edilmedi. Daha sonra silahlarını bırakıp Akçakale Sınır kapısına gelen ÖSO birlikleri, yapılan arama ve işlemlerden sonra Türkiye’ye geldi.

Dün akşam saatlerinde kapının Suriye tarafını ele geçiren IŞİD birlikleri ise bayrağı bugün indirdi.
Bu arada, Akçakale ise sessizliğe büründü. Bir haftadır silah sesleri ile yankılanan Akçakale güne sakin başladı. Asker de sınırdaki güvenlik önlemlerini artırdı. Zırhlı araçlar sınıra konuşlandırıldı.