ÖSO'nun gelişi PYD'nin bilgisi dahilinde

ÖSO'nun gelişi PYD'nin bilgisi dahilinde

PYD Erbil Temsilcisi Hiso, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birliklerini Kobani'de istemediklerine yönelik iddiaları yalanlayarak, "ÖSO'nun gelişi PYD'nin bilgisi dahilindedir" dedi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Erbil Temsilcisi Garip Hiso, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birliklerini Kobani'de istemediklerine yönelik iddiaları yalanlayarak, "ÖSO'nun gelişi, PYD'nin bilgisi dahilindedir. ÖSO ile zaten anlaşmamız var. Bu nedenle sıkıntımız yok" dedi.

AA muhabirine konuşan Hiso,"ÖSO'yla bir süredir askeri işbirliği yapıyoruz. Onlarla ortak savunma hattı için anlaşma imzaladık. Şu an sadece Kobani'de değil, Afrin kantonunda da askeri ortaklığımız var. ÖSO ile bütün Rojava'da omuz omuza ortak düşmana karşı savaşıyoruz" diye konuştu.

ÖSO'nun yanı sıra Suriye'deki diğer bazı örgütlerle de askeri ortaklıklarının olduğunu aktaran Hiso, "Fırat Volkanı adıyla Kobani'de direnen örgütler ile Rakka Devrimcileri var. Bu örgütler, bize bağlı Halk Savunma Birlikileri ile (YPG), IŞİD'e karşı kahramanca savaşıyor. Büyük zaferler elde etmekle birlikte çok sayıda şehit verdiler. Bu noktada ilişkilerimiz gerçekten çok iyi düzeyde" ifadelerini kullandı.

Hiso, ÖSO'nun Kobani'ye nasıl geçeceğini bilmediklerini dile getirerek, "İdlib veya Hama'dan gelmeleri çok zor. Nasıl olacağını henüz bilmiyoruz. Ama PYD bunlardan haberdar" şeklinde konuştu.

Kobani'deki son duruma hakkında da bilgi veren Hiso, dün geceden beri çok şiddetli çatışmaların yaşandığını, ABD savaş uçaklarının hava bombardımanı yardımıyla Til Şeir köyünün tekrar IŞİD'den kurtarıldığını bildirdi.

IŞİD'in, Kobani'yi ele geçiremeyeceğini anladığı için taktik değiştirdiğini vurgulayan Hiso, örgütün, bomba yüklü araçlarla intihar eylemleri düzenlemek suretiyle şehri yakıp, yıkmak istediğini söyledi. Hiso, dün geceden beri devam eden çatışmalarda yüzlerce örgüt militanına ait cesedin ortada kaldığını öne sürdü.