ÖSO Komutanı Daveti Yalanladı

ÖSO Komutanı Daveti Yalanladı

ÖSO Hukuk Müşaviri ve komutanı Ebu Zeyd, "Ne Rusya bize ne de biz Rusya'ya bir diyalog davetinde bulunduk" dedi.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Hukuk Müşaviri ve komutanı Usame Ebu Zeyd, "Rus uçakları ÖSO karargahlarını bombalamaya devam ettiği sürece Rusya ile diyalog ve iş birliğini reddettiklerini" söyledi.

Ebu Zeyd, yaptığı açıklamada "Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov son zamanlarda ÖSO ile ilgili açıklamalarında bocalama içinde. Bazen ÖSO yok diyor bazen ÖSO ile koordinasyona hazır olduklarını söylüyor" dedi.

Rusya'nın hava koruması altındaki rejim ordusunun operasyonlarının, ÖSO'nun ülkenin çeşitli bölgelerindeki duruşu sayesinde başarısız olduğunu ifade eden Ebu Zeyd, "Ne Rusya bize ne de biz Rusya'ya bir diyalog davetinde bulunduk. ÖSO, karargahları, savaşçıları ve siviller Rus uçakları tarafından bombalanırken nasıl böyle bir daveti kabul edebilir" dedi.

"Rusya eğer ÖSO ile diyalog konusunda ciddi ise Esad'ı gitmeye zorlasın" diyen Ebu Zeyd, "ÖSO'nun Esad'ın gitmesi ve IŞİD ile savaş olmak üzere iki temel hedefi olduğunu" vurguladı.

Rusya Savunma Bakanlığı, 30 Eylül'de Suriye topraklarında IŞİD'e yönelik hava operasyonları başlattığını duyurmuştu ancak muhalifler, Rus uçaklarının daha çok ılımlı muhaliflere ait karargah ve eğitim kamplarıyla sivilleri hedef aldığını belirtiyor.