Osmanlı İle Gurur Duyuyoruz

Osmanlı İle Gurur Duyuyoruz

CHP'nin "Merkez Türkiye" projesine Başbakan Davutoğlu tepkili: Biz yapınca 'yeni Osmanlıcılık' diye şikayet edecekler. Şimdi Türkiye’nin merkez ülke olduğunu keşfedecekler.

AK Parti Karabük mitinginde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP'nin açıkladığı "Merkez Türkiye" projesine eleştirilerini sürdürdü. Davutoğlu, "12 yıl böyle bir kavramdan bahsetmeyecekler. Biz bunu yapınca ‘Bunlar yeni Osmanlıcılık yapıyorlar’ diye bizi şikayet edecekler. Şimdi Türkiye’nin merkez ülke olduğunu keşfedecekler. Kim ne derse desin biz Osmanlı ile gurur duyuyoruz. '2019’da işsizliği sıfırlayacağım' diyor Kılıçdaroğlu. Başka bir yerde de ‘Söz veriyorum 2035’te’ diyor. Kılıçdaroğlu’nun bugüne kadar emeklilik diye bir derdi var mıydı? Seçime kadar bahsetti mi?" dedi.
"HDP sahip çıkıyor"
Başbakan Davutoğlu, geçen hafta HDP Mersin ve Adana teşkilat binalarına yapılan saldırıyla ilgili de HDP'yi suçladı. 
"Bu üç parti bir araya geldi. Yanlarına paralel çete eklendi. Yetmedi milleti tehdit eden Kandil, PKK eklendi. Şimdi de DHKP-C katıldı bunlara. Hepsi DHKP-C’yi savunuyor. Mersin ve Adana’daki saldırılarda hepsi AK Parti’yi suçladı. Biz saldırıyı kınadık. Failini bulduk, çıkardık. Her türlü delil var. Bu terörist 2007’de DHKP-C’den tutuklanmış. Ama bir bakıyorsunuz HDP ona sahip çıkıyor."
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Adana ve Mersin'deki bombalı saldırı şüphelisinin IŞİD ile bağlantılı olduğunu savunmuştu.
"Hiçbirinde kırgınlık yok"
Başbakan 7 Haziran'da yapılacak genel seçimleri kaybetmesi halinde istifa edeceğini söylemişti. Bu sözü muhalefetin veremediğini söyleyen Davutoğlu şöyle konuştu:
"Onlara meydan okudum. ‘Kaybedersem istifa ederim.' Onlar bunu diyemedi. Oylarınız ne ki düşse ne olur, düşmese ne olur. Başta Mehmet Ali Şahin olmak üzere 3 dönemi bitirdiler, hiçbirinde gönül kırıklığı yok. Nasıl aşkla çalıştıklarını gördünüz. Bizim davamızda makam, mevkii meselesi olmaz. Biz hepimiz yeni Türkiye’nin neferleriyiz." 
AK Parti'de kural gereği 3 dönem milletvekili olanlar bir kez daha aday olamadı.
Davutoğlu ayrıca, "Doğum yapan annelere ilk hediye devletten. İlk altın. İlk çocuğa 300, ikinciye 400, üçüncüye 600 TL devlet verecek. TOKİ’ye talimat verdik. 200 bin yeni konut yapıyoruz. Dar gelirli vatandaşlarımız ayda 250 TL’ye konut sahibi olacak" vaatlerini de hatırlattı.
Kaynak: Al Jazeera