Ortalık Fena Karıştı, Fatih Tezcan...

Ortalık Fena Karıştı, Fatih Tezcan...

Fatih Tezcan, iktidara yakınlığıyla bilinen televizyonlarda darbe girişimi öncesi Fethullah Gülen karşıtı konuşmalarının bazı gazeteciler tarafından engellenmek istediğini söyleyip söz konusu isimler için ‘Cemaat üyesi’ imasında bulundu.

Fatih Tezcan, iktidara yakınlığıyla bilinen televizyonlarda darbe girişimi öncesi Fethullah Gülen karşıtı konuşmalarının bazı gazeteciler tarafından engellenmek istediğini söyleyip söz konusu isimler için ‘Cemaat üyesi’ imasında bulundu.

fatih tezcan

Darbe girişiminin ardından bilhassa iktidara yakın gazeteciler arasında, Gülen Cemaati’ne bir dönem yakın olma ya da bağlantılı olma iddiasıyla yaşanan ‘mahalle içi’ kavgalara, Erdoğan’a bağlılığını her fırsatta bildiren Tezcan’ın iddiaları eklendi.

Periscope yayınlarıyla Gülen Cemaati ve medyayla ilgili konuşan Tezcan, dün bazı yazarlara bir gün mühlet verip bugün ifşaatlarda bulunacağını yazdı. Verdiği sözü tutup ‘ifşaat’lara başlayan Tezcan, Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler, Star yazarı Ersoy Dede ve Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni ve Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk’le ilgili iddialarda bulundu.

‘Sana deli derler’

İlk olarak Turgay Güler’i hedef alan Tezcan, Güler’in şu cümleyi kurduğunu ileri sürdü: “Bak Fatih Tezcan! Ülke Tv’de Fethullah Gülen’in F’sini etmeyeceksin! Hasan Öztürk beni özel olarak bunun için aradı!”

Bir sonraki paylaşımında da Ersoy Dede’nin de, “Açıklayamayacağım şeyler var! Murat Çiçek’le yüzleşemem! Bizimle (?) uğraşma. Ömer Turan gibi kalakalırsın! Sana deli derler!” dediğini ileri sürdü.

Tezcan, Güler’in bu sözleri Kasım 2013’te sarf ettiğini, ondan aylar önce de Fethullah Gülen’in evine özel elçi yollayarak ‘Yapmasın üzülüyoruz’ dediğini iddia etti.

İddialarına Bülent Arınç’ı da ekleyen Tezcan, kendisinin üç isme mühlet vermesinden dolayı Arınç’ın Turgay Güler ve Ersoy Dede’ye ateş püskürdüğünü ileri sürdü.

Twitter’da yaptığı yazılı açıklamalarla bilinen Arınç, geçtiğimiz hafta iktidara yakın gazeteciler Ersoy Dede, Turgay Güler ve Mehtap Yılmaz’ın Fethullah Gülen’i öven ve yeren tweetlerinden görseller paylaşarak bu isimlerin birbiriyle çeliştiğini yazmıştı.

‘Medya trolleri’nin ‘höyküre höyküre’ hedef gösterirken, ‘iyot gibi açığa çıktığı’nı yazan Arınç, ‘Boğaza nazır kafelerde’ aldıkları emirlerle, ‘belediyelerdeki akarlarının, il başkanlıklarındaki gelirlerinin, hediye edilen evlerin diyetlerini ödemek için’ kendisine saldırdığını söylemişti.

Tezcan’a henüz bahsi geçen gazetecilerden yanıt gelmedi. O da bu sessizliği ‘kripto’lara yordu:

 

 

RT Medya ve Siyaset deşifrelerine perşembe 22:00-24:00'te Periscope, Twitter, YouTube ve Facebook'tan devam edeceğiz. Herkese haber verin...

Kriptoları çözmenin yolları vardır. Misal şimdi: Neden sorulara cevap vermek yerine hakaret ve ajitasyon yaptığını sorun. Sessiz moda geçer.