Ortak Noktaları Türkiye Ve İran Düşmanlığı

Ortak Noktaları Türkiye Ve İran Düşmanlığı

İsrail medyası: Türkiye ve İran düşmanlığı, dört ülkeyi bir araya getirdi

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, İsrail Dışişleri Bakanı Gabi Aşkenazi ve telekonferans yöntemiyle BAE Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Gargaş, Kıbrıs'ta ortak bir görüşme gerçekleştirdi.

Çarşamba günü Siyonist İsrail rejimi tarafından yapılan açıklamada, dört ülkeyi kapsayan görüşmelerin ilk kez gerçekleştirileceği ifade edilmişti. Dün gerçekleşen görüşmede ekonomi, güvenlik, pandemi, turizm ve askeri işbirliği konuları ele alındı.

İsrail merkezli The Times Of Israel gazetesi, geçtiğimiz gün yaptığı haberde, bahsi geçen ülkelerin Kıbrıs'ta yaptığı görüşmede, doğalgaz ticaretinin, İran ile mücadelenin ve Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından işgal rejimi İsrail’in Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği savaş suçlarının incelenmesi girişiminin de masaya yatırılacağını aktarmıştı.

Yunanistan, Kıbrıs ve İsrail’i bölgesel müttefik olarak tanıtan İsrail gazetesi, üç ülkenin ortak düşmanı olarak Türkiye’yi hedef gösterdi. Türkiye ile adı geçen ülkeler arasında yaşanan Akdeniz’deki güç mücadelesine işaret eden gazete, Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail’in geçtiğimiz ay ortak deniz tatbikatı düzenlediğine dikkat çekti.

Ayrıca gazete, geçtiğimiz yıl Birleşik Arap Emirlikleri ile İsrail arasında yaşanan normalleşme anlaşmasına da değindi. Haberde İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin, Türkiye ve İran’a karşı birlik olduklarını ve ekonomiden turizme kadar birçok alanda büyük işbirliği yaptıkları vurgulandı.