Ortak Heyet Sana'ya Döndü

Ortak Heyet Sana'ya Döndü

Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Salih yanlılarının ortak heyeti Sana'ya döndü

Kuveyt'teki Yemen müzakerelerine katılan Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarının oluşturduğu ortak heyetteki üst düzey isimlerden Hamza el-Husi, gelecek günlerde askeri operasyonlarda artış beklediklerini söyledi.
Husilerin kontrolündeki SABA haber ajansının haberine göre, Kuveyt'ten Sana'ya  gelen ortak heyette yer alan Hamza el-Husi, havalimanında yaptığı açıklamada, "Askeri operasyonlarda gelecek günlerde, bayramda ve sonrasında bir artış olmasını bekliyoruz." dedi.
Husilere bağlı halk komiteleri ve ordu birliklerinin tetikte olmasını talep eden Husi, Kuveyt müzakerelerinde ulaşılan denklemi tersine çevirmek için askeri operasyonları tırmandırmaya çalışanlar var." değerlendirmesinde bulundu.
Husi, ortak heyetin 70 gün boyunca, 3 ana eksenden oluşan ve en önemli siyasi alanda olmak üzere, cumhurbaşkanlığı kurumu, ulusal birlik hükümeti kurulması ve siyasi diyaloğun kaldığı yerden başlaması gibi 3 ana noktayı barındıran zorlu müzakerelerde bir savaş verdiğini kaydetti.
BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed, dün Yemen'deki müzakere taraflarının 80 gün önce yürürlüğe giren ateşkesin uzatılması üzerinde anlaşmaya varmasından sonra temmuz ortasında tekrar başlatılmak üzere müzakerelerin askıya alındığını açıklamıştı.
Kuveyt'te 21 Nisan’da başlayan müzakerelerde önemli bir aşama kaydedilemedi. Şeyh Ahmed, perşembe günü taraflara krizin çözümü için yol haritası önerisi sunduğunu bildirmişti.