Ortak Direniş Gücü Kurulması Çağrısı

Ortak Direniş Gücü Kurulması Çağrısı

Direniş Komiteleri, işgalciyi Filistin topraklarından kovana kadar silahını bırakmayacağını söyledi.

Filistin Direniş Komiteleri sözcüsü "Ebu'l-Hasan" Ali Eş-Şeşniyye, Filistin halkının haklarını ve sabitelerini korumak amacıyla tüm Filistinli grupların katılacağı ortak bir direniş gücü kurulması çağrısında bulundu.

Ebu'l-Hasan, kurulacak ortak direniş gücünün işgalciye karşı mücadelede özgürlüğün ve toprakları işgalden kurtarmanın tek seçeneği olarak direniş projesine sahip çıkacağını söyledi.

Direniş Komiteleri sözcüsü bugün (16 Mart Pazar) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, direniş grupları arasında sahada daha üst düzeyde işbirliği yapılması ve düşmana karşı birliğin sağlanması için ortak operasyon merkezinin yeniden aktif hale getirilmesi gerektiği dile getirildi.

"İşgalciyle yaşadığımız geçmiş deneyimler direniş gruplarıyla yaptığı ateşkes anlaşmalarının hiçbirine bağlı kalmadığını göstermiştir" diyen Ebu'l-Hasan, ihanetin işgalcilerin değişmez sıfatı olduğunu ve işgalcileri ancak direnişin durdurabileceğini ifade etti.

Filistinli mücahitleri işgalcinin ateşkes sözüne inanmamaları ve daima hazır olmaları konusunda uyaran Ebu'l-Hasan, Salahuddin Tugayları'nın işgalci düşmanı Filistin topraklarından kovana kadar silahını bırakmayacağını söyledi.