Ortadoğu ülkesi dört koldan silahlandırılıyor

Ortadoğu ülkesi dört koldan silahlandırılıyor

Suriye'ye sınırı olan Lübnan Ortadoğu'da Suudi Arabistan ve Ürdün, batıda ise ABD ve Fransa tarafından silahlandırılıyor

Ürdün'ün Lübnan'a tank ve top hibe ettiği ortaya çıktı. Diğer taraftan Suudi Arabistan'ın Lübnan'a yapacağı mali yardımın bir kısmının da silah alımı için kullanılacağı belirtildi.
Ürdün Lübnan'a 30 tank ile 12 havan topu hibe etti. Ürdün'ün bu kararı, pilotunun IŞİD tarafından öldürmesinin ardından alınmıştı.
Diğer taraftan Hariri grubunun gazetesi Müstakbel, Suudi Arabistan'ın Lübnan eski Başbakanı Saad Hariri aracılığıyla yaptığı 1 milyar dolarlık yardımla alınacak ilk silahların çok kısa süre içerisinde Lübnan'a ulaşacağını yazdı bu silahların değerinin 500 milyon dolar olduğu belirtildi.
Öte yandan Fransa Dışişleri Bakanı Dışişleri Laurent Fabius da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Suudi Arabistan'ın 3 milyar dolarlık yardımıyla alınacak Fransız silahlarının ilk bölümünün Nisan'da Lübnan'a ulaşacağını açıklamıştı.
ABD de geçtiğimiz günlerde Lübnan'a 25 milyon dolarlık bir askeri yardım yapmış bu yardımla beraber bir sene içindeki yardımların miktarı 100 milyon dolara ulaşmıştı. Lübnan, Suriye sınrıındaki örgütlerle mücadele silahlara ihtiyaç duyuyor.

AA