ORTAASYADER ve TÜRKİSTANDER'in protestosu

Suriyelileri hedef göstermek yetmedi, şimdi de Türkistanlılara terörist yaftası yapıştırılıyor.

Tezviratın öncüsü, Sözcü Gazetesi.

ORTAASYADER (Orta Asya Eğitim Ve Kültür Derneği) ve TÜRKİSTANDER (Uluslararası Türkistanlılar Dayanışma Derneği), İstanbul’un Pendik İlçesi’nde yaşayan Türkistanlıları ve onlarla ilgilenen dernekleri zan altında bırakan Sözcü’yü ortak bildiri yayınlayarak tel’in etti.

Bildiri şöyle:

Biz Türkistanlı muhacirler kendimizi asla ‘yabancı’ olarak tanımlamamakla beraber, geçtiğimiz günlerde Sözcü Gazetesi’nin Pendik’te yaşayan Türkistanlılarayönelik “hedef gösteren”, “provokatör” ve “yabancı düşmanı” yayınını protesto ediyoruz. Gazetenin yer verdiği “Pendik dinci terör örgütü IŞİD’in üssü haline geldi- En tehlikeli mahalle Kavakpınar” başlıklı haber tamamen hayal mahsulüdür.

Bir gazete olmaktan ziyade, provokasyon merkezi olarak faaliyet gösteren Sözcü Gazetesi, Suriyeli ve Afrikalılara yönelik daimi kışkırtmalarının yanı sıra, Türkistanlılara karşı da

ORTAASYADER (Orta Asya Eğitim Ve Kültür Derneği)

TÜRKİSTANDER (Uluslararası Türkistanlılar Dayanışma Derneği)

okuyucusunu kin ve düşmanlığa tahrik etmektedir.

Söz konusu haberde “Pendik’te ve özellikle Kavakpınar Mahallesi’nde yerleşen Tacikistan, Özbekistan ve Dağıstan’dan gelen göçmenlerin terörist oldukları, Işid’i destekledikleri, Pendik’ten Rakka’ya otobüs kaldırıldığı” iddia edilmiştir. Habere dayanak sağlayan hiçbir

ciddi kaynak, konuşma, olmaksızın, tamamen muhabirin hayal mahsulü olarak, bölgede yaşayan muhacirler (göçmenler) hedef gösterilmiştir. Özbekistan, Tacikistan ve Rusya rejimlerinin zulmünden kaçan ve kendi halinde hayat mücadelesi vermekte olan bu insanlar “terörist” olarak tanımlanarak iftira edilmiştir.

Ayrıca “mahalleli-mahalle sakinleri böyle diyor” diye meçhul kişiler kaynak gösterilerek sivil bir eğitim kurumu olan “Orta Asya Eğitim ve Kültür Derneği Pendik Temsilciliği” de hedef gösterilmiştir. Mahalle halkının çocuklarının da gittiği ve Orta Asya Türkleri ile yerli halkın kaynaştığı derneğimize iftira edilerek, “yerli-Türkistanlı” düşmanlığı oluşturulmaya çalışılmıştır.

Biz Türkistanlı muhacirler olarak, IŞİD ve benzeri örgütlerden beri olduğumuzu, yaptıkları insanlık dışı eylemlerini kınadığımızı bir kere daha tekrar ediyoruz.

Sözcü Gazetesi ve benzeri kurumların Türkistanlı göçmenlere yönelik işledikleri“nefret suçunu” lanetliyoruz. Halkı kin ve düşmanlığa kışkırtan iftiracılar hakkında yasal işlem başlattığımızı kamuoyuna duyururuz.

***

Bir açıklama:

Dünkü yazımda, kahir ekseriyeti Suriye ve Lübnan kökenli olan Arjantin Müslümanlarının sayısının 500 bin ile 1 milyon arasında tahmin edildiğini belirtmiştim. ‘Onların çoğu Hıristiyan. Müslümanlar azınlıkta. Ayrıca Aleviler de var’ diye bir itiraz geldi. Yersiz bir itiraz. Konu Müslümanlar olduğu için, sadece onların sayısını verdim. ‘Bütün Suriye ve Lübnan kökenliler’ demedim. Suriye ve Lübnan kökenli Arjantinlilerin toplam sayısı 2 milyon civarında tahmin ediliyor. 3,5 milyon diyenler de var.

Alevi konusuna gelince: Arjantin Müslümanlarından bahsederken Sünni, Şii, Alevi diye ayırmadım; sadece, El Ahmed Camii’ndeki bayram namazı cemaatinde kendilerine özgü kıyafetleriyle dikkat çektiklerini ve muhtedilerin daha ziyade onlar arasında bulunduğunu belirtmek için Nakşibendilerle Cerrahileri zikrettim. 500 bin ilâ 1 milyon Arjantin Müslümanına Alevilerin de dahil olduğunu bu vesile ile belirteyim.

karargazete

Bu yazı toplam 724 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar