Orta Afrika'daki saldırılarda ölü sayısı 50 oldu

Orta Afrika'daki saldırılarda ölü sayısı 50 oldu

Orta Afrika'nın Bambari kentinde yaşanan çatışmalardaki ölü sayısının 50'ye yükseldiği bildirildi

Orta Afrika Cumhuriyeti'nin Bambari kenti ve çevresinde Hıristiyan ve Müslümanlar arasındaki çatışmalarda önceki günden bu yana ölenlerin sayısı 50’ye çıktı.

Yerel basın, çoğunluğunun Hıristiyanlardan oluştuğu Anti-balaka grubunun Müslüman toplumun bulunduğu bölgede, şiddet eylemlerine karıştıklarını, Fransız güçlerinin ise şiddeti bastırmak amacıyla kentte konuşlandırıldığını yazdı.

Müslümanların oluşturduğu Seleka grubu, çatışmalardan Anti-balakaları sorumlu tutuyor ve şiddetin Bambari kentinde Hıristiyanların, çobanları hedef aldığı ve 17 kişinin öldüğü saldırıdan sonra alevlendiğini öne sürüyor.

Seleka grubunun sözcüsü Amat Nejat İbrahim, dün "Anti-balakaların Bambari’ye 7 kilometre uzaklıktaki etnik bir çoban topluluğuna saldırdığını, 10 kişiyi öldürdüğünü, 3 kadın ve 4 çocuğu yaktığını" iddia etmişti.

Saldırının düzenlendiği yere BM temsilcileri ve Fransız güçleriyle ne olduğunu öğrenmek üzere gittiğini söyleyen Nejat İbrahim, "şimdilik Müslüman halkın karşılık vermemesi için onları sakinleştirmeye çalıştıklarını" vurgulamıştı.