Orgeneral Akın Öztürk Darbe Yapmak İstedim

Orgeneral Akın Öztürk Darbe Yapmak İstedim

Paralel Yapı'nın darbe girşiminde başrolde oynayan Orgeneral Akın Öztürk, savcılık sorgusunda her şeyi itiraf etti: Darbe yapmaya çalıştım...

Paralel ihanet şebekesinin darbe girişiminden sonra gözaltına alınan ve tutuklanan üyelerini ifadelerine ulaştı. Darbenin başı olan YAŞ Üyesi Orgeneral Öztürk Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki ilk ifadesinde her şeyi itiraf etti. Öztürk "Darbe yapmaya çalıştım" dedi FETÖ'cü olduğunu kabul etmedi. 

Akın Öztürk, medyaya gönderdiği açıklamada darbe iddialarını reddetmişti. Öztürk “Yüksek Askerî Şura üyesi olarak milletinin emrinde olan ben Hava Orgeneral Akın Öztürk; kalkışma başladıktan itibaren kısa süre içerisinde bulundukları yere ulaşarak sürekli bir şekilde Sayın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile birlikte hareket ettim ve yanında bulundum. Milletimizi ve demokrasimizi hedef alan bu darbe girişiminin hiçbir aşamasında yer almadığım gibi, ülkemiz açısından en az zararla atlatılabilmesi için elimden geleni yaptım. Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Abidin Ünal’ın isteği üzerine faillerle bizzat münazara ederek bir an önce hatalarından dönmeleri için gayret sarf ettim” açıklaması yapmıştı. 

TUTUKLAMA İSTENDİ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'ün de arasında bulunduğu 27 general ve amiral, tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilmişti. 

16-07/18/grafik-2f2016-2f07-2fvatana_ihanetten_555.jpg

Darbe girişiminin ardından gözaltına alınan ve Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince bugün adliyeye getirilen şüphelilerin savcılık sorguları tamamlandı.

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcılarınca sorgulanan şüphelilerin tamamı TCK'nın 309. maddesindeki "anayasayı ihlal", 310. maddesindeki "Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı", 311. maddesindeki "yasama organına karşı suç", 312. maddesindeki "hükümete karşı suç", 314. maddesindeki "silahlı örgüt kurmak veya yönetmek" ile 82. maddesindeki "adam öldürmek" suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.