Ordudan 'Darbe Yaparız' Tehdidi

Ordudan 'Darbe Yaparız' Tehdidi

İngiliz ordusundan bir general, Corbyn Başbakan olduğu takdirde ordunun darbe yapacağını söyledi.

Başbakan olduğu takdirde İngiltere'yi Avrupa Birliği ve NATO'dan çıkaracağını söyleyen Jeremy Corbyn, Başbakan David Cameron'dan sonra İngiliz ordusunun da hedefi oldu. The Sunday Times'a konuşan muvazzaf bir general, Corbyn Başbakan olduğu takdirde orduyu küçültmesi ya da İngiltere'yi NATO'dan çıkarmaya çalışması durumunda ordunun "ayaklanacağını" söyledi.

Kitlesel istifalar ve sonra darbe...

2020 seçimlerinde Başbakan olmayı hedefleyen Corbyn'in vaatleri arasında orduyu küçültmek ve İngiltere'yi NATO'dan çıkarmanın yanısıda Soğuk Savaş döneminden beri devam eden Trident nükleer programını iptal etmek de bulunuyor. The Sunday Times'a konuşan ve ismi açıklanmayan general, Corbyn'in vaatleri hakkında "Böyle bir durumda her düzeyde kitlesel istifalar olurdu ve fiilen bir ayaklanmaya dönüşecek olaylar yaşanırdı" diye konuştu.

Ayrıca Kuzey İrlanda'da IRA'ya karşı görev yaptığını söyleyen general, Corbyn'in IRA'yı kınamamasını "mide bulandırıcı" olarak niteledi.

Cameron da tehdit etmişti

Başbakan David Cameron da, Corbyn'in İşçi Partisi lideri seçilmesinden sonra "İşçi Partisi artık ulusal güvenliğimiz için bir tehdittir" şeklinde bir tweet atmıştı. Böylece sosyalist lider Corbyn, siyasal iktidardan sonra ordudan da tehdit almış oldu. 

Öte yandan haberle ilgili bir açıklama yapan Jeremy Corbyn'in sözcüsü, isimsiz bir açıklama hakkında yorum yapmayacağını ifade etti.