Oral Çalışlar'dan Taraf Hakkında Şarsıcı İddia

Oral Çalışlar'dan Taraf Hakkında Şarsıcı İddia

Taraf'ın her ay bir kaç milyon dolar zarar ettiğini savunan Oral Çalışlar, Taraf'ın bir proje olduğunu iddia etti.

Taraf'ın bir proje olduğunu ve arkasında gizli bazı odakların olduğunu savunan Çalışlar, gazetenin her ay bir kaç milyon dolar zarar ettiğini ve patron Başar Arslan'ın bu açığı kapatacak ticari güçten yoksun olduğunu iddia etti.

TARAF'TAN SUÇ DUYURUSU

Taraf gazetesi ise Çalışlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ilan etti. Bomba iddialara bugün birinci sayfadan cevap veren gazete, "Oral çalışlar ve arkadaşlarına açık çağrı" başlığıyla yapılan açıklamada Çalışlar'ı "ne biliyorsa anlatmaya" davet etti.

CNN Türk'te Aslı Aydıntaşbaş'a konuk olan Radikal yazarı Oral Çalışlar kısa bir süre yayın yönetmenliğini yaptığı Taraf gazetesi için çarpıcı iddialarda bulundu.

Gazeteyi finanse eden kişilerin kim olduğunu bilmediğini söyleyen Çalışlar gazeteden ayrılan hüküket yanlısı isimlerin olan biteni daha iyi bildiğini savundu. Yıldıray Oğur, Kurtuluş Tayiz, Markar Esayan gibi isimlerin Taraf'ın bilinmeyenlerini anlatması gerektiğini kaydeden Çalışlar "Bunu bilen arkadaşlar onlar. Onlar yaptılar yani" dedi.

KURTULUŞ'UN, YILDIRAY'IN ANLATMASI LAZIM

Oral Çalışlar: Bunları ben dolaylı olarak söylerim ki bu doğru olmaz. Ben kendi dönemimi anlatabilirim. Orada bir proje olduğu ve bu projenin ihtiyaç halinde kullanılmak istendiğini artık biliyorum. Bunu bilen arkadaşlar onlar. Bunları Tuncer'in Kurtuluş'un Yıldıray'ın Markar'ın anlatması lazım. Onlar yaptılar yani. Ben kendi dönemime geleyim.

Aslı Aydıntaşbaş: Şu beni rahatsız etti beni. Taraf'ta geriye kalanlar projenin devamıdır demiş oluyoruz.

TARAF'IN BİR PROJE OLDUĞUNDAN EMİNİM

Oral Çalışlar: Ben öyle düşünüyorum. Bu insanların hiç birine kişisel olara bir tavrım yok. Benim inancım o ki Taraf bir projedir. Taraf'ın bir proje olduğunu daha iyi anlatabilecek olanlar tabi ki içinde olanlardır. Ha oradaki herke teker teker bu projenin içindedir diyemem. Bana dersen ki 7 yıllık Taraf tecrübesinden ne anladın? Taraf bir projedir derim. Bundan hiç şüphem olmaksızın eminim.

TARAF HER AY BİR KAÇ MİLYON DOLAR ZARAR EDİYOR

Taraf ayda bir kaç milyon dolar zarar eden bir gazete. Patronu Başar Arslan'ın bu parayı kapatabilecek herhangi bir işi yok.

Aslı Aydıntaşbaş: Sabah da zarar ediyor...

PATRONUN BU AÇIĞI KAPATACAK PARASI YOK

Oral Çalışlar: Tamam Sabah için de bazı iddialarda bulunabiliriz. Ben Taraf için konuşuyorum. Başar Arslan'ın her ay bir kaç milyon doları kapatabilecek herhangi bir geliri, işletmesi imkanı yok. Bu gazete hala bu açığa karşın 7 senedir çıkıyor. Kim çıkarıyor kim veriyor? Bunu ben bulamam. Birilerinin bu parayı verip bu gazetenin belli bir amaçla çıkarıldığını biliyorum. Bu kadarı belli.