Operasyonun Arkasında Fethullah Gülen

Operasyonun Arkasında Fethullah Gülen

Dış Basın: Operasyonun arkasında Fethullah Gülen var...

Times: Polisin yürüttüğü operasyonun Türk siyaseti ve iş dünyasının en üst basamaklarına ulaşması, Erdoğan ile Gülen hareketi arasındaki derinleşen kavganın ürünü. Gülen, hükümete düşman kesildi.

New York Times: Operasyon Başbakan Erdoğan'a tehdit oluşturuyor. Erdoğan ile Gülen hareketi bir zamanlar Türk siyasetini ordunun etkisinden kurtarmak için siyasi ortaklar idi.

Wall Street Journal: Operasyon ülkede şok dalgaları yarattı. Ekonomik istikrarı ve yatırımcı güvenini tehdit eden bu gelişmelere Erdoğan'ın karşılık vermesi bekleniyor.

The Guardian: Baskınlar, geçen yaz protestolardan sonra Erdoğan'ın otoritesine yönelik en büyük saldırı gibi görülüyor.

Bloomberg: Gülen hareketinin sistemli bir şekilde devleti kontrol edebilmek için devlet kurumlarına sızdığı söyleniyor.

Financial Times: Başlatılan yolsuzluk soruşturmasının arka perdesinde AK Parti ile başta emniyet ve yargı olmak üzere Türkiye'nin birçok kurumuna sızan Fethullah Gülen hareketi arasında derinleşen kriz var.

Washington Post: Erdoğan ile Gülen hareketi arasındaki gerginlik tırmanıyor. Analistlere göre bu operasyon, Gülen hareketinin eğitim kurumlarına karşı Erdoğan Hükümeti'nin kapatma girişimine bir cevap olarak değerlendiriliyor.

BBC: Analistler bu soruşturmanın özel eğitim kurumlarının kapatılması gündeme gelen Gülen hareketiyle bağlantılı olabileceğini ifade etti.

Kaynak: Aktüel.com.tr