Operasyonun adı "siyaseti dizayn" operasyonudur

Operasyonun adı "siyaseti dizayn" operasyonudur

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Seçime 3 ay kala yapılan operasyonun adı 'yolsuzluk' değildir, 'siyaseti dizayn' operasyonudur" dedi. ,

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Ercan Topaca'yı ziyaret ettti. 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Işık, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeleri,  İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı ve İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş'ın dünkü açıklamalarına ilişkin düşüncesinin sorulması üzerine Işık, olayları günlük değerlendirmenin doğru olmadığını belirtti.

Işık, şöyle konuştu:

"Bu, her maçın pozisyonunu ayrı yorum yapmaya benzer ama net olarak şunu söyleyebilirim. Seçime 3 ay kala yapılan operasyonun adı 'yolsuzluk operasyonu' değildir, 'siyaseti dizayn operasyonudur'. Bunu çok net görelim. Zira bütün demokrasilerde bu tür operasyonların seçimi etkileme riskinden dolayı demokrasilerde yargı bu noktaya çok dikkat eder.

Siz 14-16 ay önce başlamamış operasyonları bekletip bekletip ve hiç alakası olmayan dosyaları birleştirerek, seçime 3 ay kala bunu güya patlatma tabiriyle patlatırsanız, buna demokrasilerde hiç kimse 'yolsuzluk ve rüşvet operasyonu' demez. Bunun adı 'siyaseti dizayn operasyonudur.' Bizim bildiğimiz demokrasilerde, siyaseti dizayn etme yetkisi sadece ve sadece milletindir.

Millet adına hiç kimse siyaseti dizayn etme yetkisine sahip değildir. Siyasi partilerin kendileri bile bu dizayn yetkisine sahip değildir. Onun için demokrasilerde en çok tartışılan konulardan bir tanesi milletvekili istifalarıdır."