Operasyon "Yenmiş ekin yaprakları"

Operasyon "Yenmiş ekin yaprakları"

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail saldırılarına karşı düzenledikleri operasyonlara "Yenmiş ekin yaprakları" adını verdiklerini açıkladı.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail saldırılarına karşı düzenledikleri operasyonlara "Yenmiş ekin yaprakları" adını verdiklerini açıkladı.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail saldırılarına karşı düzenledikleri operasyonlara "El-Asfu'l-me'kul" (Yenmiş ekin yaprakları) adını verdiklerini açıkladı.

Tugayın sözcüsü Ebu Ubeyde, bir televizyon kanalında yayınlanan açıklamasında, "Düşmanın saldırısını sınırlı bir çatışma kabul ederek, kendisine gerçekte yapabileceklerimizin çok çok azıyla karşılık verdik" dedi.

"Savaşı başlatanın, tehditler savurup sonra da saldıran İsrail olduğunu ancak ne zaman sona ereceğine onun karar veremeyeceğini" ifade 

 
eden Ebu Ubeyde, kendilerini, İsrailli komutanların iddia ettiği gibi 1 hafta 10 günlük bir operasyonun aksine çok uzun sürecek bir savaşa hazırladıklarını vurguladı.

 

"Filistin halkı hedeflerine ulaşıncaya kadar durmayacak"

Saldırılara karşı verilen mücadeleyi "Yenmiş ekin yaprakları" olarak adlandırdıklarını aktaran Ebu Ubeyde, "Batı Şeria'da,Gazze'de ve 1948'de işgal edilen topraklarda başlayan devrim dalgası, Filistin halkı hedeflerine ulaşıncaya kadar durmayacak. Düşmanın evleri yıkması, kadın ve çocuk öldürmesi ancak ısrar ve güvenimizi arttıracak, saldırılara verdiğimiz karşılıklar ağırlaşacak" diye konuştu.

Ebu Ubeyde ayrıca, ilk defa İsrail'in en uzak noktasını füzelerle vurduklarını sözlerine ekledi.

"Yenmiş ekin yaprakları" tabiri, Kuran-ı Kerim'de Fil suresinde konu alınan, Kabe'yi yıkmak isteyen Ebrehe'ye ait fil ordusunun, Ebabil kuşları tarafından atılan küçük taşlar nedeniyle "yerle bir olma hali" için kullanılıyor.

Uluslararası hava yolları şirketlerine uyarı

Bu arada İzzeddin el-Kassam Tugayları, uluslararası hava yolları şirketlerine "İsrail'e uçmamaları" uyarısında bulundu.

İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından yapılan yazılı açıklama, "İsrail, Gazze'de yaşayan sivillere yönelik terör saldırıları düzenlemekte, evleri yerle bir ederek, insanları kadın, çocuk, yaşlı, genç demeden öldürmektedir. Biz bu düşmana karşı koymaya karar verdik. Sizleri İsrail'in 27. Askeri Hava Üssünün bulunduğu Ben Gurion Havaalanı'na uçmamanız konusunda uyarıyoruz" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu açıklamayla, hukuki ve ahlaki sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Saldırılardan yolcularınızın ve uçaklarınızın zarar görmesi durumunda hiçbir mesuliyeti kabul etmeyeceğimizi bildiriyoruz."