Nureddin Şirin

Nureddin Şirin

Önümüz Kerbela: Kan Kılıca Galip Gelecektir

Bir "hidayet meşalesi" olan Hz. Seyyidüşşehada"nın Kerbela yolculuğunun sıradan bir sefer olmadığına tüm tarih ve tüm insanlık tanıklık etti; zira bu yolculuk, kanın kılıca galip geleceği hakikatini tarihin kalbine ve damarlarına kazımıştı...

Kerbela"nın kızgın çölleri bir avuç Allah erinin al kanlarına boyanırken, bu dökülen kanların birer kurşun, birer azab ve birer öfke olarak volkanlaşarak nasıl geri döneceğini, yeryüzü müstekbirlerinin yüzlerine ve göğüslerine ölümcül bir darbe ve intikam olarak nasıl saplanacağını tarih bize öğretti.

Zira bu kan "Sarallah"tı...

Yüzyıllar öncesinde zalimlerin cinayetkar kılıçlarından damlayan o temiz kanların, aslında ümmet tarihinin "devrim" ve "direniş" damarlarını nasıl doldurduğunu, ilahi iradenin tecellisi ve gerçekleşecek o büyük muştunun habercisi olan bu kanın, emperyalizm ve siyonizmin yıkılmaz sanılan kalelerini yıkarak küfrün bayraklarını nasıl alaşağı ettiğini gördük, öğrendik ve yaşadık ve yaşıyoruz...

Tarihin vicdanına sorun;

İnsanlığın pak fıtratına sorun;

Damarlarında Hüseyn"in kanını taşıyanlar, istikbar ve tuğyanın alnına hezimet ve hüsranı yazmadılar mı?

Sorun o müstekbirlere Jimy Carter"lere, Ronald Regan"lara!

Sorun Menahem Begin"lere, Ariel Şaron"lara! Barak'lara, Rabin'lere!

Ve sorun,

"Yeryüzünün ilahı biziz!" diyen, firavunlaşmış zorbalara!

O kadar güçlü orduları, dünyanın her tarafında üsleri, okyanuslarda donanmaları, nükleer silahları, delinmez tankları, görülmez uçakları, kıtalararası füzeleri, yükselen İslam bayrağını indirmeye güç yettirebildi mi?

İttifak üzerine ittifaklar, komplo üzerine komplolar, saldırı üstüne saldırılar, işgaller, yıkımlar, katliamlar, ihanetler, konseyler, ortak cepheler, yeşil kuşak projeleri, yeni Ortadoğu planları, yeni dünya düzenleri, tüm bunlar niçindi?Hüseyn"in kanından doğan ve onun kaldırdığı bayrak altında doğrulan ümmetin yiğitleri, putların ve tağutların o kof gövdelerini nasıl da alaşağı etti?

Yenilmez sanılan ordular, dokunulmazlık zırhına büründürülmüş sulta ve diktalar nasıl da hasat tarlasına dönüverdi?

"Hel minnasirin Yensurinî" çağrısına "Lebbeyk" diyen 73 kişi, bugün yüzbinlerce ve milyonlarca hep bir ağızdan "Lebbeyk Ya hüseyn" diye haykırıyorlarsa, o zaman Amerika, İsrail, İngiltere ve müttefikleri, Ortadoğu"daki işbirlikçi, zalim, hain Arab rejimleri, "Sarallah"ın kendilerine yazdığı akibeti bekleyedursunlar!

Elbette ki onların ellerinde kullanacakları silahları, atacakları bombaları, fırlatacakları füzeleri var; yine ölüm ve kan kusacaklar; yine Kerbela"lar, yine Aşura'lar olacak...!

Ama ümmet bu "Aşura"lar ile "Özgür Kudüs İsrail"siz Dünya"ya ulaşacak.

Bu ümmet bu Aşura"lar ile ellerine ve ayaklarına vurulan zincir ve prangalardan kurtulacak

Bu ümmet, evrensel adalet ve kurtuluş gününe, özgürlük ve ferec gününe, tüm dünyada dalgalanan tevhid sancağının o nurani gölgesine Aşura"larla varacak!

Çünkü kan kılıca yine galip gelecek"

Bütün telaşları bundan dolayı değil mi?

Yok deniz ve hava tatbikatları, yok NATO füzeleri, yok Arrow"ları, Demir Kubbe"leri, Yok yaptırımları, ambargoları, yok milyarlarca dolarlık silah satışları, yok suikastleri mahkeme komploları"

Daha neler neler.

Şehid Seyyid Kutub "İslam ümmeti uyanmıştır bir daha uyamamak üzere; İslam Ümmeti dirilmiştir bir daha ölmemek üzere!" derken sadece kendi zamanını değil, bu zamanı da tanımlıyordu; çünkü Kutub"un deyimiyle; "gücünü hayy ve lâyemut olan Allah"tan alan bir gücü hiçbir güç yenilgiye uğratamaz!"

Hadi gelin yine katledin bizi; dökün üzerimize bombalarınızı Huveyze'de Hürremşeh'de, Halepçe'de, Bint Cubeyl'de, Marun Ras'da, Cibşit'te! Uçsun yine uçaklarınız, patlasın yine tank ve toplarınız El Halil'de, Nablus'ta, Gazze'de! Atın yine füzelerinizi Tora Bora'da, Kandahar'da, Veziristan'da. Yağdırın kurşunlarınızı Şirinagar'da, Grozni'de ve Dağıstan'da. Doldurun bizi Ebugureyb'lere, Haim'lere, Guantanamo'lara...

Bizler ümmetiz...

Önümüzde Kerbela, yüzümüzü Kudüs"e çevirdik...

... Ve kan kılıca bir daha galip gelecektir...

Ya Rabbi, damarlarımızı Hüseyn"in kanıyla doldur,

Ya Rabbi, ayaklarımızı sabit kıl, üzerimize sabır yağdır,

Ya Rabbi, bizi sözüne sadakat gösterenlerden, adaklarını yerine getirenlerden eyle!

Nasrun minellah ve fethun garib

Özgür Kudüs"te buluşmak üzere

velfecr

Bu yazı toplam 2383 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar