“One Minute” Peres’in oğlu, Türkiye’de yatırım yapacak; İsrail'le ilişkiler normalleşiyor mu?

“One Minute” Peres’in oğlu, Türkiye’de yatırım yapacak; İsrail'le ilişkiler normalleşiyor mu?

İsrail ile Türkiye arasında siyasi ilişkilerin kopma noktasına geldiği Davos'taki "One minute" siyasi krizi, işin içerisine ekonomi/kapitalist ilişki biçimi girince çabuk unutuldu

İsrail ile Türkiye arasında siyasi ilişkilerin kopma noktasına geldiği Davos'taki "One minute" siyasi krizi, işin içerisine ekonomi/kapitalist ilişki biçimi girince çabuk unutuldu.

Başbakanlığı döneminde Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze'de yaşananlar nedeniyle Davos'ta karşı karşıya geldiği İsrail'in Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in işadamı olan oğlu Türkiye'yi radarına aldı. Şimon Peres'in oğlu Chemi Peres, yatırım için belirlediği coğrafyaya Türkiye'yi de ekledi.

Chemi Peres'in kurucu ortak olduğu Amelia Investments&Holdings, Ortadoğu'ya yönelik 50 milyon dolar değerinde yeni bir fonu hayata geçirdiğini pazartesi günü resmen açıkladı. Tel Aviv merkezli Amelia Investments&Holdings adlı şirketin internet sitesinde yer alan bilgilere göre yeni fon Türkiye'nin yanı sıra Ürdün, Mısır gibi bölgedeki ülkelerde yer alan proje bazlı girişimler ve çalışmalarda yer alacak.

Oğul Peres'in kurduğu fonun öncelikli sektörleri ise altyapı, tarım, finans, sağlık firmaları olacak. Filistin'de de ilgi çekecek projelerde yer almayı düşünen Amelia'nın sitesinde ise "Türkiye'den Fas'a kadar geniş bir alana yayılan bu coğrafya, siyasi ve sosyal değişim yaşayan bir bölge. Gelişmekte olan bu bölgede istikrarlı büyümenin yanı sıra ekonomik fırsatlar dikkat çekiyor" denildi.

Arapça'da "Umut" manasına gelen Amelia'nın başındaki Chemi Peres, 1,4 milyar dolarlık varlığı yöneten Pitango Venture Capital Group'un da kurucusu. Peres, Focal Energy, Olive Software, Pythagoras Solar, Radwin and Speedbit gibi firmaların da yönetiminde bulunuyor. Eski bir pilot olan Chemi Peres, havacılık kuruluşu Israel Aerospace Industries'te kıdemli danışmanlık yaptı.  

 

 
Kaynak: Yeni Şafak

-