Önder Aytaç Serbest Bırakıldı

Önder Aytaç Serbest Bırakıldı

Suriye konulu güvenlik toplantısının ses kayıtlarından 'haberi olduğu intibası uyandırdığı' gerekçesiyle gözaltına alınan yazar Önder Aytaç ifade işlemlerinden sonra serbest bırakıldı.

Suriye'yle ilgili internete düşen ses kayıtlarıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Eski emniyet mensubu Önder Aytaç ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatlarıysa daha önce Twitter hesaplarından yaptıkları paylaşımlar nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulundukları Önder Aytaç ve Emre Uslu hakkında soruşturma yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu.

Başvuru dilekçesinde, 'Son günlerde basın yayın organları ve sosyal medyada, Fethullah Gülen grubuna/örgütüne mensup bazı kamu görevlileri ile gazeteci ve eski polislerin yurt dışına kaçtığı, diğerlerinin de kaçacağı, yarınki seçimden hemen sonrası için ABD, Belçika, Kanada ve İsrail'e uçak bileti aldıklarının konuşulup yazıldığı' belirtilerek, gerekli önlemlerin alınması istendi.

Talebe gerekçe olarak Aytaç ve Uslu'nun 'basına yansıyan bilet örneklerinin bulunması' gösterildi.

Polis Akademisi eski öğretim üyesi Önder Aytaç, Ankara'da gözaltına alınmıştı. Anadolu Ajansı, Aytaç'ın 'güvenlik toplantısının dinlenmesinden daha önce yaptığı televizyon programında haberi olduğu intibası uyandırdığı' gerekçesiyle gözaltına alındığını belirtilmişti.

Ses kayıtları ifşa edildi

27 Mart Perşembe günü internete sızan ses kaydında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in devlet mahremiyeti içeren konuşmaları ifşa edilmişti.

Dışişleri Bakanlığı'nda 13 Mart'ta yapılan toplantıda Suriye'deki Türk toprağı Süleyman Şah Türbesi'ne yönelik Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tehdidi üzerine Suriye politikasını ve Türkiye'nin olası hamleleri değerlendiriliyordu.

Kaynak: Anadolu Ajansı