Önce Saygı Duruşu Sonra Fatiha (Video)

Önce Saygı Duruşu Sonra Fatiha (Video)

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Askon’un düzenlediği, “Türkiye Ekonomisi ve Güncel Gelişmeler Toplantısı”na katıldı. Şimşek’in konuşma sırasında saat 09.05 olunca, yanında oturan Askon Başkanı Mustafa Koca tarafından uyarıldı...

  Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Askon’un düzenlediği, “Türkiye Ekonomisi ve Güncel Gelişmeler Toplantısı”na katıldı. Şimşek’in konuşma sırasında saat 09.05 olunca, yanında oturan Askon Başkanı Mustafa Koca tarafından uyarıldı. Koca, “Şimşek’e eğilerek saygı duruşu yapacak mısınız saat 9’u 5 geçiyor” dedi. Şimşek “yapalım” diye cevap verdi.

Koca, daha sonra salonda bulunanlar da saatin 09.05 olduğunu belirterek, “Saygı duruşumu yapalım, Fatiha mı okuyalım” diye sordu. Bunun üzerine Şimşek “Ayağa kalkarak saygı duruşunda bulunalım, Fatiha da okuyalım” dedi. Bu sırada salonda bulunan bir kişinin de “Fatiha okuyalım” dediği duyuldu. Ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 78. yıl dönümü dolayısıyla saygı duruşu ve Fatiha okundu. Ardından, Şimşek, “Cumhuriyetimizin kurucusuna tabiî ki de minnettarız. O konuda en ufak bir tereddüt yok, Fatihamızı okuduk, hem de saygı duruşunda bulunduk. Allah bütün şehitlerimize rahmet eylesin” dedi. Ardından Mehmet Şimşek konuşmasına devam etti.