'On kurşun Yarası' İddiasına Yalanlama

'On kurşun Yarası' İddiasına Yalanlama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Salihoğlu, Savcı Kiraz'ın vücudunda 10 kurşun yarası olduğuna dair iddiaları yalanladı. Soruşturmanın gizli olduğunu, bu haberleri yapanlara 'gizliliği ihlal'den soruşturma açılacağını açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın vücudunda 10 kurşun yarası olduğu yönündeki iddiaları yalanlarken, "31 Mart 2015'te teröristlerle irtibatı sağlayan emniyet görevlilerinin görüşmeleri devam etmekte iken, içeriden ilk başta peş peşe iki el, akabinde de 16 saniye sonra peş peşe üç el silah sesi gelmesi üzerine operasyon ekibi hemen müdahaleye başlamış, operasyon ekibinde özel harekat ve terör şube timleri ortaklaşa hareket etmiştir" ifadelerini kullandı. 

Salihoğlu, "1 Nisan 2015 tarihli adli tıp raporunda açıklandığı üzere, cumhuriyet savcımızın vücudunda beş adet ateşli silah mermi giriş deliği olduğu, üç adet ise ateşli silah mermi sıyrığının bulunduğu, vücuttan 2 adet 7.65 mm çaplı çekirdek çıkartıldığı, atışlardan bir tanesinin kafaya bitişik şekilde yapıldığı tespit edilmiştir" dedi.

Savcının, kafasına bitişik olarak ateş edildiğini otopsi raporunda belirtildiğini anımsatan Salihoğlu, "Beş değil on kurşun yarası olduğu, polislere gelen talimat üzerine bilinçsizce operasyona başlandığı, polislerin bomba patlattıktan sonra silahla karşılık verdiği' ve buna benzer gerçek dışı yayınlar yapılarak kamuoyu zihni karıştırılmaya çalışılıyor" ifadesini kullandı 

'Soruşturma gizliliği ihlal edildi'

Soruşturma hakkında 2 Nisan 2015'te Sulh Ceza Hakimliği'nden ''gizlilik'' kararı alındığını hatırlatan Salihoğlu, soruşturma dosyasında bulunan hastane epikriz raporunun da yayınlanarak, soruşturmanın gizliliğinin ihlal edildiğini belirtti.

Salihoğlu, soruşturmanın etkin ve hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü, bu amaçla üç cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini ifade ederek, ileriki aşamalarda bilgi verileceğini duyurdu.

Kaynak: DHA