Ömer Şişani'yi ABD Özel Olarak Yetiştirdi

Ömer Şişani'yi ABD Özel Olarak Yetiştirdi

Terör örgütü IŞİD'le ABD arasında yürüyen kirli pazarlıklar ortaya çıkıyor.

Haber7 yazarı Taha Dağlı bugünkü köşe yazısında çok aydınlatıcı bilgiler paylaştı. terör örgütü IŞİD'in önemli komutanlarından biri olan  Ömer el Şişani'nin Gürcistan'daABD tarafından özel eğitilerek Suriye'ye gönderdiği gerçeğini kaleme aldı.

İşte Dağlı'nın o köşe yazısı:

Kod adı Ömer el Şişani, gerçek ismi Tarkan Baturaşvili.

DAEŞ’in en önemli komutanlarından biriydi. Terör örgütünün Türkiye sınırı hattındaki bölgelerden sorumluydu en başta da Halep’ten.

Aslen Çeçen’di, Gürcistan Ordusunda askerdi.
2008 yılındaki Osetya Savaşında Ruslara karşı Gürcü Ordusunun en güvendiği isimlerden biriydi.

Çok yetenekli bir askerdi, savaş tekniklerini iyi biliyordu, Gürcüler onu Kafkasların Rambosu olarak tanımlıyordu.

Suriye’deki mazisi DAEŞ’ten daha eski.
2011’in ortalarından itibaren silahlı direnişin başlamasıyla Suriye’ye gitti.

Sonra DAEŞ ortaya çıktı ve onların safına katıldı. Adı Tarkan’dı ama Çeçen asıllı olmasından dolayı Çeçen’i çağrıştıran Şişani olarak anıldı. Kısa sürede terör örgütünün en önemli komutanı oldu.

Başta Halep olmak üzere Türkiye sınırındaki bir çok bölgeden o sorumluydu.
2 yıl önce Suriye’deki en önemli hava üslerinden biri olan Menagh Hava Üssünü ele geçirmişti.

Geçen yıl öldüğü haberleri geldi. Hatta DAEŞ’in bizzat onu infaz ettiği bile söylendi.

Şişani ile ilgili bir çok efsane dolaşır. Ancak şimdi yazacaklarım efsane değil bizzat onun komutanlığını yapmış Gürcistan Savunma Bakanlığına bağlı, ismini açıklamayan, üst düzey bir askere ait.

Gürcü yetkili Tarkan’ın ya da kod adıyla Şişani’nin Gürcistan’da özel olarak yetiştirildiğini anlattı hem de bizzat Amerika tarafından.

Şişani, 2006’da Gürcistan Ordusuna alındı. Orada özel eğitimden geçirildi, yetenekleri biliniyordu ve onu daha iyi bir asker yapan eğitimi Amerikalılar verdi.

Amerikalılardan aldığı eğitimle Irak’a gitmesi gündeme geldi. Irak’ta Amerikan askerleriyle birlikte görev yapacaktı.

Ancak 2008’de Osetya Savaşı çıktı. Irak projesi rafa kaldırıldı. Çünkü Amerika’nın özel olarak yetiştirdiği Şişani, Osetya Savaşında Ruslara karşı lazımdı.

Amerika’nın eğittiği Şişani 2008 sonrası Vahhabi camilerine yönlendirildi ve orada radikal gruplarla tanıştı sonrasında ise Suriye’ye gidip, direnişe başladı, DAEŞ ortaya çıkınca da onların safına katıldı.

Amerika sadece onu değil Kafkaslarda yüzlerce askeri özel eğitimden geçirdi. Şişani gibi Amerika’nın eğittiği en az 200 Kafkas kökenli savaşçının şu an Suriye’de DAEŞ mensubu olduğu biliniyor.

Şimdi Amerikalılara sorsan “biz o askeri Gürcistan için yetiştirdik, ne bilelim sonradan Suriye’ye gidip, DAEŞ’e katılacağını” derler.

Oysa ortadaki veriler ve bu konuda konuşan isimler, kontrolden çıkmış bir durumun olmadığını aksine olup bitenin baştan sona bir proje olduğunu söylüyor.

Yani Amerikan istihbaratı, Ruslara karşı Gürcilere yardım gerekçesiyle asker eğitiyor.
Sonra onları Vahhabi Camileri aracılığıyla radikalleştiriyor. Ardından ise ya Irak ya da Suriye’ye yönlendiriyor.

Amerika’nın Irak ve Suriye’de DAEŞ’i himaye ettiği bizzat Peşmergeler tarafından dile getirildi. Sadece Peşmergeler değil İranlı yetkililer hatta son olarak Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov da “Amerika bilerek DAEŞ’i bombalamıyor” dedi.

Ayrıca DAEŞ mensubu olup sonradan kaçan ve medyaya konuşan birden fazla teröristin de “Amerika’nın DAEŞ’e yardım ettiği, savaşçı yetiştirdiği” yönünde açıklamaları var.

Tekrar Şişani’ye gelecek olursak.
Dediğimiz gibi geçen yıl öldüğü duyuruldu ancak bu doğrulanmadı. Şu an ölü mü yoksa Suriye’de veya bir başka ülkede, birileri adına savaşıyor mu belli değil.