Ömer Halisdemir'in Ailesine Tazminat Davası

Ömer Halisdemir'in Ailesine Tazminat Davası

ABD ve NATO destekli 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin püskürtülmesinde büyük pay sahibi olan Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir...

ABD ve NATO destekli 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin püskürtülmesinde büyük pay sahibi olan Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir, darbeci General Semih Terzi'nin ailesinin kendilerine 90 bin TL'lik tazminat davası açtığını söyledi.
 
Habertürk’te yer alan habere göre, Baba Hasan Hüseyin Halisdemir, "90 bin lira Ömer Halisdemir'in öldürdüğü kişinin ailesi dava açmış. Ben evde televizyonda izledim. Türk milleti bunu duysun. Ben barolar birliği başkanımla telefonla görüştüm bizde dava açıyoruz. Alınan tazminatı da Türk Silahlı kuvvetlerine hibe ediyoruz" dedi.
 
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Ömer Halisdemir'in Babası Hasan Hüseyin Halisdemir ile telefonla görüştüğünü belirterek şunları söyledi:
 
''Hasan Hüseyin amca ile telefonda görüştük. Ömer Halisdemir'e dava açıldığını söyledi. Biz de barolar birliği bünyesinde oluşturulan 'Mehmedim' Projesi kapsamında 30'un üzerinde avukatla davayı üstleneceğiz. Çünkü Ömer Halisdemir hukuka uygun bir emri yerine getirdi. Ömer'i vuranlar adam öldürme suçu işlediler. Henüz davayla ilgili tebligat gelmedi. Davayı açanlara biz de tazminat davası açacağız davadan kazandığımızı ise Hasan Hüseyin Amca'nın isteği üzerine şehit ailelerine vereceğiz.''