Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Olur böyle vakalar

İş anlaşıldı. ABD birilerini tokatlayacak ve karapara, terör, uyuşturucu bahanesi ile bu paralara el koyacak.. Off-shore’larda temizlik var..

ABD bunu hep yapar. Bal tuzağı kurar, karıncalar toplanır, sonra onları ham eder..

Daha önce ortaklık kurar, kadın verir, verir de verir. Onların başkalarının paralarını toplamalarına yardımcı olur, yani kuzu besler gibi bakar, besler, semirtir ve keser. Daha önce her halta göz yumar, ayağınız takılırsa kurtarır..

Bu hesapta sadece iş adamları yok, politikacılar da var, bürokratlar da var. Olmayan yok ki, sporcu, sanatçı, mafya babası, şeyh, hacı-hoca, ruhban herkes var.. Gariplerin kesilirken sesi bile çıkmaz. Arkalarından ağlayan da olmaz.. Dava da açamazlar, haklarını savunamazlar anlayacağınız..

Bana kalırsa İsviçre, Off-Shore’lar, mesela Dubai’de fırtına öncesi sessizlik yaşanıyor.. İddiaya göre Dubai’de Paralelin epey parası var, ilişki kurdukları şeyhler var.. Dubai’den bir Panama çıkar mı? Bana kalırsa fazlası da çıkar. Bir çok Arap şeyhi, Hintli, Rus, Kazak, Ankaralı, İranlı, Mısırlı, Yemenlinin fena şekilde canı da yanar.

Bizim saftirikler, Yahudi bir danışmanlık şirketi ya da avukatla anlaşınca paralarını kurtaracaklarını sanıyorlar.. Ya hu, onlar ihbar eder önce sizi. Tavşana kaç, tazıya tut derler.. Sonra istihbaratçılar girer devreye, bu işler basına sızdırılıp bir de siyasi operasyon yaparlar. Bazı seciyesiz adamları satın alıp tetikçi/ajan yaparlar kurtarma vaadi ile, kendilerini kurtarma bahanesi ile arkadaşlarını satan bu adamları yine işi bitince bir kenara atarlar ya da rakiplerinin/sattığı kişilerin eline verirler.. Temiz iştir.. ABD’den hızlı bir sermaye çıkışı var.. Amerikan sermayesi parasını artık global markette, uluslararası pazarda değerlendiriyor ve kâr realizasyonunu büyük ölçüde ülke dışında yapıyor.. ABD’nin bir şekilde bu açığı kapatması gerek.. Panama belgeleri böyle bir operasyona benziyor..

Bu tek yöntem değil, mesela şu LİBOR skandalı, FOREX daha bir çok finansal enstrüman kapitalistlere hizmet eden finansal tetikçilerin elinde soygun aracı.. Riba (enflasyon üstü faiz), fon, kredi her yolu kullanıyorlar.

Bakın tekrar söylüyorum, rüşvetle iş yapmayın.. Öyle imar yasağı getirdiğiniz arsayı siz alıp sonra imar çıkartmayın. Sizi gören, duyan, bilen bir Allah var, Allah’tan korkmayanın kuldan utanması olur mu.. Bakın bizi derin yapı da, paralel de, çeteler de izliyor. Uluslararası sistem de izliyor sizi. Günü gelince yapıp ettiklerinizi önünüze koyarlar.. Bu işin gazetecisi, bakanı, müsteşarı, genel müdürü, daire başkanı, imar komisyonu üyesi, işadamı, artisti herkes var.. Dünyanızı da, ahiretinizi de berbat etmeyin.. Bakın o gün yardımcınız, dostunuz filan kimse kalmaz çevrenizde..

Bu Panama’daki hukuk firması Mossack Fonseca’ya ait yaklaşık 11,5 milyon sayfalık belgenin sızdırılması bana pek normal bir iş gibi gelmiyor.Bu bir proje, bir operasyon.. Açıklayacağınız belgeleri bir hackerin üzerinden internetten servis edersiniz olur-biter bu iş.. Panama belgeleri Panama ile sınırlı değil.. Haberlere göre, “Sadece siyasiler değil, spor dünyasının da Panama Belgeleri nedeniyle canı çok yanacak. Gelen ilk haberlere göre Türkiye liginde oynayan futbolcuların da adı off-shore skandalında geçiyor.. Futbol starı  Messi’nin de Panama Belgelerinde adı var.. Ünlü futbolcunun, babası Jorge Messi aracılığıyla Mossack Fonseca’nın danışmanlığında bir off-shore şirketi kurduğu ve bu şirkete 4,6 milyon Euro para akladığı iddia ediliyor.” Bu tezgahta Paralel de vardır derin de, hakim de vardır, polis de, gazeteci de vardır, polis şefi de. Vurguncu iş adamından ibaret değildir bu liste..

ABD Adalet Bakanlığı sonunda, tüm dünyayı sarsan “vergi kaçırma ve karapara aklama skandalı” ile ilgili  Panama Belgeleri için soruşturma başlattı. Bu işin ucu bir çok bankacıya ulaşacak, onların üzerinden daha kimlere ulaşılacak göreceğiz. Bu işe aracılık eden bankacılar ve bankalara “itiraz etmeyin siz de yanarsınız” mesajı verilerek, hesaplarındaki paraların ABD’ye aktarılması için usulüne göre uyarıda bulunulacaktır..

Obama, “Büyük şirketlerin küçük şirketleri satın alma yöntemiyle, yasal adreslerini kâğıt üzerinde ülke dışına taşımasından kaynaklanan vergi kaçırılması” konusuna dikkat çekerken aslında seçime doğru kendi ülkesinde bu işlerle ilgili belli bir lobiye de bir bakıma “ayağınızı denk alın” mesajı veriyor olabilir mi?

Obama, “Bu şirketler, faaliyetlerinin büyük bir bölümünü altyapı sistemlerinden, teknolojiden, hukukun üstünlüğünden, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinden, patent sisteminden ve Amerikan iş gücünden yararlanmak için ülke içinde tutarken, merkezlerini yurt dışına taşıyarak pratikte vatandaşlık sorumluğunu bertaraf ediyorlar. Amerikan şirketi olmanın tüm olanaklarından yararlanırken, vergi yükümlülükleri yerine getirmiyorlar” diyor. Mesaj alınmıştır bay başkan!?

Obama, “minareyi çalanların kılıfını hazırladıklarının” farkında, ama yasal görünümlü işlemlerin peşini bırakmayacaklarının da uyarısını yapıyor. “Ancak daha önce de söylediğim gibi, büyük sorunlarımızdan birisi bu eylemlerin büyük bölümünün yasal olması. ABD ve öteki ülkeler yasal boşlukları kapatma konusunda öncülük etmezse, birçok durumda ortada ne olduğunun izini sürebilmenize karşın, önüne geçemezsiniz.” Yani, “bir işlemin ‘yasal’ olması onun ‘meşru’ olduğu anlamına gelmez” gibi bir sonuç çıkıyor bu ifadeden.. Obama bir bakıma “Ben bu işin sonucuna bakarım” diyor.. Ne olacak, Amerikan pragmatizmi işte. Sonuçta “gayeye giden her yol meşrudur”!?. Obama’ya para lazım, bir de birilerine aba altından sopa göstermesi lazım..

Büyük balık küçük balığı, köpek balığı da o büyük balıkları yutar. ABD gibi ülkeler büyük köpek balığıdır..

Panama belgelerinde 12 ülke liderinin doğrudan adı bulunuyor. Ayrıca Vladimir Putin, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Azerbaycan Başbakanı İlham Aliyev, Çin eski devlet başkanı Li Xiaolin ise çevresindeki isimler kullanarak yaptığı işlemler ile Panama Belgelerinde adı geçen diğer isimlerden bazıları.. Bu işler böyledir.. “Kızım sana söylüyorum gelinim sen dinle” denir ve bu vesile ile birileri de daha ufak birilerinin kapısını çalar. Yani Panama belgeleri buzdağının görünen kısmıdır daha.. Selam ve dua ile..

yeniakit

Bu yazı toplam 843 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar