Olumlu Sonuç Çıkmadı

Olumlu Sonuç Çıkmadı

AK Parti ile CHP arasındaki son koalisyon görüşmesinden olumlu sonuç çıkmadı. Başbakan Davutoğlu görüşmeye dair açıklama yapıyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun son koalisyon görüşmesi bugün yapıldı. Görüşme 1 saat 35 dakika sürdü. Görüşme sonrası Başbakan Davutoğlu, AK Parti MYK'yı, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise CHP MYK'yı acil toplantıya çağırdı. Davutoğlu şu an toplantıya dair ayrıntıları açıklıyor.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Kapsamlı bilgi sunmak için huzurunuzdayız. 7 Haziran seçimleri ülkemizin önünde yeni tablo kurmuştur. Milletin kararı her şeyin üzerindedir. Size teknik olarak Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP yönetimi ile yapmış olduğumuz görüşmeyi sunmayacağım. Millet görev, ödev verir dedik. Eğer millet görev vermişse 'sen hata yaptın, tekrar düşün' demeden önce ödevi doğru idrak etmek için 7 Haziran'dan itibaren yoğun değerlendirme sürecinden geçtik.

Üç önemli ödevi yapmak için milletin huzurundayız. Birincisi yüzde 41 oy oranı ile milletimiz AK Parti'ye 'biz sana tek başına iktidarı vermemişsem de ülkeyi yönetmeyi senin tarafından yapılacağına inanıyoruz' Bu ülkeyi hükümetsiz bırakmayacağımıza, kaos çıkarmak isteyenlere fırsat vermeyeceğimizi ifade etmiştim. İki ay içinde zor süreçlerden geçtik. Ülkemize güvenlik riski söz konusu olduğunda devletimiz harekete geçirildi."