"Ölüm Orucuna Başlayacağız"

"Ölüm Orucuna Başlayacağız"

Darp Edilen Diyarbakır Anneleri Direniyor...

Diyarbakır’da çocuklarını PKK’nın kaçırdığı ailelerin oturma eylemine Büyükşehir Belediyesi köpüklü müdahale etti. Belediye görevlileri de aileleri tartaklayarak bina önünden uzaklaştırdı, ancak eylemden vazgeçiremedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, çocuklarını PKK’nın kaçırdığı ailelerin 19 Mayıs’tan beri belediye önünde yürüttekleri oturma eylemine köpüklü müdahalede bulundu. Belediyle çalışanları bazı aileleri de tartakladı. Ancak, bunlara rağmen 30 aile oturma eylemi belediye karşısındaki kaldırımda devam etti. Belediye önünde sabah saatlerinde oturmak isteyen annelere belediye görevlileri izin vermezken, anneler itilerek uzaklaştırıldı. Bazı zabıta görevlileri ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın talimatı ile bina önünde temizlik yapılacağını söyledi. 19 yaşındaki oğlu Mahmut’un zorla dağa götürüldüğünü söyleyen anne Bendan İnanç, belediye görevlilerine tepki göstererek, “Bizi öldürseler de gitmeyiz. Belediye önünde oturmayalım diye yerlere köpüklü su sıktılar. Bu vicdansızlık” dedi. Sadiye Tokay da belediye görevlilerine tepki göstererek, “Bizi ite kalka uzaklaştırdılar” diye konuştu. 

Bunun üzerine belediyenin karşısındaki kaldırıma geçen aileler serdikleri kilim üzerinde oturma eylemini sürdürmeye başladı.

Bugün de refüjde oturmak için belediye önüne geldiklerinde çevre düzenlemesi çalışmalarına başlandığını gördüklerini anlatan Önalan, "Refüjde çiçek ekiyorlar. Her ne olursa olsun çocuklarımıza kavuşmak için eylemimizi sürdüreceğiz. Hem eylemimizi sürdürmek hem de çocuklarımıza kavuşmak için Başbakanımızdan, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan destek bekliyoruz" dedi.

"AİLELERİ İKNA EDEMİYORUZ"

Star'dan Şeyhmuz Çakan'ın haberine göre, sabah çocuklarının fotoğrafıyla tekrar belediye binası önüne gelen ailelerle görüşen Büyükşehir Belediyesi güvenlik Müdürü Muharrem Evinç, sorunun çözümü için görüştüklerini belirterek, “Belediye yetkilileri ailelerin belediye önündeki eylemlerine son vermesini istiyor. Benim söylemim de onları tatmin etmiyor” ifadesini kullandı.

"ZABITA BİZİ TARTAKLADI"

Ortaokul 2. Sınıf öğrencisi 13 yaşındaki oğlu Mazlum Eşiyok için eylem yapan İsmail ve Bedriye Eşiyok, müdahale sırasında zabıta tarafından tartaklandıklarını söyledi. Zabıtaların saçından tutarak sürüklediğini belirten Bedriye Eşiyok, “Belediye görevlileri sabah eylem yaptığımız alana gelerek bizi kovdu. Ben direnince saçımdan tutarak beni darp ettiler” dedi. Zabıta ekiplerinin kendilerine hücum edercesine saldırdığını söyleyen Baba İsmail Eşiyok ise, “Bize buranın yasak olduğunu söylediler. Biraz ileriye gittik. Ama orada da saldırdılar. Dövmek istediler. ‘Burada durmayın, cehennemin dibine gidin’ dediler. Biz çocuğumuzu istiyoruz” diye konuştu.

"ÖLÜM ORUCUNA BAŞLAYACAĞIZ"

İki ay önce dağa götürülen 19 yaşındaki kardeşi Fatih için eylem yapan Erhan Eren ise “Belediye burada eylem yapmamıza izin vermiyor. Gerekirse açlık grevi, ölüm orucu yapacağız. Bu seçeneği de değerlendiriyoruz. Belediye yetkilileri ailelere ajan, AK Parti işbirlikçisi hain’ diye psikolojik baskı uyguluyor. Bir baba kendini yakmak istedi. Engelledim “ dedi.