Ölüm nedeni beyin kanaması

Ölüm nedeni beyin kanaması

Eskişehir'deki Gezi eylemleri sırasında Ali İsmail Korkmaz'ın dövülerek öldürülmesi davasında üçüncü duruşma Kayseri'de yapılıyor.


Duruşmayı HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Demirtaş ve bazı HDP'li vekiller de bir süre takip etti. HDP'liler daha sonra salondan ayrıldı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Kurumu otopsi raporunda, "Kişinin ölümünün kafa travmasına bağlı beyin kanaması ve buna bağlı komplikasyonlardan kaynaklandığı, mevcut hastalık nedeniyle kullandığı ilaçların kafa travması nedeniyle ölümünü hızlandırdığı, kafa travması olmasaydı ölümünün gerçekleşmeyeceği" ifadeleri yer aldı.

İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun raporunda ise, "Beyin kanaması ve sonrasında meydana gelen komplikasyonlar nedeniyle ölümün gerçekleştiği, sağ omuz arka tarafındaki kırığın kişinin hayati fonksiyonlarına etkisinin orta derecede, kafa ve yüz bölgesine yönelik travmaların kişinin hayatını etkileyecek derecede olduğu" belirtildi.

Raporda, Ali İsmail Korkmaz'ın kalp hastalığı nedeniyle kullandığı ilaçların da ölümü kolaylaştırıcı etkisi olduğu yazıldı.

Korkmaz'ın darpa bağlı yaralanmasıyla ölümü arasında bağ olduğu vurgulanan raporda, "Kişinin kendinde mevcut kalp damar ve kapak hastalığı nedeniyle kullandığı ilaçların darp eylemi sonucu meydana gelen beyin kanaması olayını güçlendirdiği ve ölümünü kolaylaştırdığı oybirliği ile mütalaa olunur" görüşlerine yer verildi.

Ali İsmail Korkmaz'ın otopsi raporları okunurken, annesi Emel Korkmaz fenalaşınca bir süre salon dışına çıkartıldı.

 

Güvenlik gerekçesiyle Kayseri'de görülen davada üçüncü duruşma yine geniş güvenlik önlemleri altında yapılıyor. Kayseri Adalet Sarayı önünde polisin bekleyişi sürüyor.

Anne Emel Korkmaz, duruşmaya oğlunun adını sol koluna dövmeyle yazdırarak geldi, adını taşıyan kolyeyi de boynuna taktı. "Oğlum geri gelmeyecek. O acı dinmeyecek. Ama katiller de rahat sokakta dolaşmasınlar. Adaleti bulmak için Kayseri’deyiz" dedi.

Emel Korkmaz, yine Gezi olaylarında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfı Sarısülük, Abdullah Cömert’in annesi Hatice Cömert, Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş’ın da kendilerini yalnız bırakmadığını söyledi.

Emel Korkmaz oğlunun adını koluna dövme yaptırdı. [Fotoğraf: DHA]

Demirtaş da duruşmadaydı

Duruşmaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, HDP'li milletvekilleri İdris Baluken ve Sırrı Süreyya Önder ile CHP'li vekiller İlhan Cihaner, Veli Ağbaba, Gökhan Günaydın ve Aykut Erdoğdu da katıldı.

Demirtaş gazetecilere davanın takipçisi olduklarını söyledi. Mahkemeden vicdanları rahatlatacak bir kararın çıkması beklediklerini ifade eden Demirtaş, "Ölenleri, kaybettiklerimizi geri getiremeyebiliriz ama bundan sonra toplumda barış içerisinde birbirimize sarılarak el ele, yürek yüreğe yaşayabilmenin tek yolu bu tür acı vakalarla, acı ölümlerle yüzleşebilmektir" dedi.

Olayla ilgili son duruşmada bir görgü tanığı, Ali İsmail Korkmaz'ı polis ve yanındakilerin dövdüğünü gördüğünü anlatmıştı. Ali İsmail Korkmaz’ı tekmelemekle suçlanan polis Mevlüt Aldoğan'ın aynı gece, aynı hastanede Ali İsmail’i muayene eden doktordan ayağıyla ilgili rapor aldığı ortaya çıkmıştı.

19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, 2 Haziran'da Eskişehir’deki Gezi Parkı eylemlerinde dövüldükten sonra 38 gün komada kalıp hayatını kaybetmişti.

Beş partinin (CHP, MHP, DSP, DP, BTP) cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, ölüm yıldönümü 10 Temmuz'da taziye mesajı yayınlamıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı, DHA