Merve Kavakçı

Merve Kavakçı

Olmadı Sayın Bahçeli! Olmadı!

MHP lideri Devlet Bahçeli Mısır"daki katliamla ilgili Mürsi"yi suçlamış. Olmadı! Bence MHP için de hiç iyi olmadı! Tabii kendi bilecekleri iş ama MHP seçmeni gözünde de olmadı bu bence. Bilemem" MHP"li olsam ne derdim bu suçlamaya" MHP tabanı, evet Türkçülükle iştigal ederler ama öyle veya böyle dindar insanlardan oluşur, ümmetin sorunlarıyla da dertlenirler değil mi. Onlar ne düşünürler bu açıklamayla ilgili"

Bir tarafta eli baltalı, eli silahlı zalim Sisi ve adamları, diğer tarafta masum Esma"lar. Bir tarafta katiller, diğer tarafta halk. Bir tarafta Mossad, Cıa ne ararsan, diğer tarafta ümmetin Allah Allah çarpan kalbi, bir tarafta gözü dönmüşlük, diğer tarafta göz yaşı. Göz yaşı sel olmuş akıyor, İslam dünyası kaynıyor, Erdoğan İslam dünyasını toparlıyor, Sayın Bahçeli dönmüş Mürsi"yi suçluyor! Olmadı!

Küfür ehlinin ne denli ahlak dışı metodlara başvurduğunu görmüyor mu MHP lideri? Tek tek İhvan üyelerinin çocuklarını, masum evlatlarını katletmek hangi kitaba sığıyor. Mürsi"yi suçlamak demek dolaylı olarak yapılanları da meşrulaştırmak demek değil midir"

MHP lideri Mürsi"yi sağduyu tavsiyesinde bulunmamakla suçlamış. Nedir sağduyu? Basiretli, şumullu düşünmeyi gerektirmez mi sağduyu? Seçim kazanmış, iktidar olmuş, halkını arkasına almış bir lider, bir anda alaşağı edip dertest edilince ne yapmalıydı o halk? Liderine sahip çıkmamaksa, sandıktan çıkana sahip çıkmamaksa neye sahip çıkacaktı o halk. MHP lideri Bahçeli siyasi jargonla laf kalabalığı yapıyor bu sözleriyle aslında. "Sağ duyulu olalım" olalım da adam eline baltasını almış kanlar akıta akıta üzerine geliyor, nasıl sağ duyu tavsiye edecekti Mürsi? "Direnin, meydanları boşaltmayın" demekle ihvan hangi sağduyusuzluğu yaptı? Karşı mücadeleye mi geçti? Eline balta alıp karşılık mı verdi? Sisi gibi hunharca Sisi"nin çocuklarını mı katletti? Ne tuhaf! Sisi"ye bir laf yok MHP liderinden ama Mürsi"ye çok".

Bahçeli orada da durmuyor, Başbakan Erdoğan"ı da eleştiriyor. Daha çok ulusalcılar gibi konuşuyor sanki. Satır aralarında, ne işin var senin Mısır"da olan bitenle der gibi bir hali var çünkü. Veya CHP"li gibi. Onların da bakışı benzer çünkü. Bir CHP"li eleştirmişti Başbakan Erdoğan"ı mesela: Bize ne Balkanlar"daki insanlardan diye" AK Parti hükümeti her yere burnunu sokuyormuş havasında" yazık ki CHP"nin dünya görüşü bu kadar olur işte dedirtiyordu insana" Siz ne anlarsınız ümmete lider olmaya aday bir Türkiye olmaktan diyesi geliyordu insanın".

Bir ülkenin, başka ülkelerdeki "insanlarına" mesai ayırabilir hale gelebilmesi için önce içte neler başarmış olduğunun idrakını yok sayarak bakıyorlardı. Şimdi MHP liderinin sözleri de resmi CHP duruşuna yakın bir duruş. Çok devletçi bir duruş Devlet Bahçeli"nin duruşu desek yanlış da olmaz. Rabia işaretinin Erdoğan"ın yeni hobisi olduğunu söylüyor. Ne hobisi! O başbakanın "derdi derdi!" Bence, sözün bittiği yerse asıl MHP liderinin başbakanla ilgili bundan sonraki sözleri "sanki İhvan"ın Türkiye temsilcisi" Ne diyelim" MHP liderinin Mısır"da olanlara gösterilen hassasiyetten anladığı bu işe" biz ne diyelim".

yeniakit

Bu yazı toplam 1217 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar