Ölenleri Açıklarsak İsrail'de İsyan Çıkar

Ölenleri Açıklarsak İsrail'de İsyan Çıkar

Siyonist Gazeteci: "Öldürülen Asker Sayısını Versek İsrail'de İsyan Çıkar"...

Siyonistlerin Filistin direnişi karşısındaki askerî kayıplarının kamuoyuna duyurulmasının sıkı bir denetimle engellendiği bir siyonist gazeteci tarafından da itiraf edildi. Siyonistlerin ünlü gazetelerinden Haaretz'in yazarlarından Yoel Marcus bunu dile getirerek; "eğer ki asker kayıplarını verecek olsak İsrail'de yaşla kurunun yanacağı bir isyan çıkabilir" ifadesini kullandı.

 

Siyonist gazeteci, askeri kayıpların kamuoyuna yansımasını engellemek amacıyla İsrail basını üzerinde çok sıkı bir denetim uygulandığını, gerçek rakamların verilenlerin çok üstünde olduğunu dile getirdi.

 

Basın üzerindeki sıkı denetime rağmen şu ana kadar işgal güçlerinden sekiz asker ve subayın ölümüne dair haberlerin siyonist basına da yansıdığı ifade edildi. Siyonistlerin Yediot Aharanoot gazetesi bugünkü sayısını öldürülen altı işgalci askerin fotoğraflarını ve hayat hikâyelerini içeren bir manşetle çıkardı.

 

Kassam Tugayları tarafından yapılan muhtelif açıklamalarda ise dün (19 Temmuz Cumartesi) sabahtan itibaren gerçekleştirilen farklı baskınlarda ve işgal askerlerinin pusuya düşürülmesi suretiyle gerçekleştirilen eylemlerde en az 30 işgalci askerin öldürüldüğü açıklanmıştı.

 

İşgal rejimi askerî kayıplarına dair haberlerin yayınlanmasının engellenmesi konusunda Gazze'ye yönelik saldırıyı başlatmasından hemen sonra bir karar almıştı.

Fiem