Öldürüp Polis Yaptı Demişler

Öldürüp Polis Yaptı Demişler

Kobani'yi bahane ederek ülkeyi yangın yerine çeviren terör yandaşları, olaylarda yaşamını yitiren Kürt vatandaşlarının cenazelerini de istismar etti...

Kobani'deki IŞİD saldırılarını protesto bahanesiyle sokakları savaş alanına çeviren terör yandaşları, cenazeler üzerinden de siyaset yapıyor. 7 Ekim tarihinde HDP'nin kışkırtmasıyla başlayan ve 41 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylarda, HDP'nin tavrı tepki çekti. Önce sokakları karıştırmak için çağrı yapan HDP, daha sonra Kürt vatandaşların cenazelerini istismar etti. Kızıltepe'de yaşayan Kerem Karaaslan, yol kesen grupların barikatlarını geçmek isterken iki kişiye çarpıp kaçtı. Daha sonra yol kesen çeteler tarafından bir süre takip edildiği belirtilen Karaaslan, Derik ilçesi girişinde tabanca ile vurularak öldürüldü. Karaaslan'ın cenazesinde ise PKK bayrakları ve örgüt sloganları yer aldı.

YENİ ÖLÜMLER BEKLENDİ

Kobani bahanesiyle Van'da gerçekleşen sokak eylemlerinde hayatını kaybeden Yunus Aktaş'ın cenazesi, HDP tarafından provoke edilerek yeni ölümlere kapı açmaya çalışıldı. Protesto gösterileri sırasında vurularak bölge hastanesinde kaldırılan ve burada yaşamını yitiren Aktaş'ın cenazesi Van Bölge Araştırma Hastanesi morgundan alındıktan sonra yüzlerce araçlık bir konvoyla Karşıyaka Beşyol Kavşağına getirildi.

POLİSLE ÇATIŞTILAR

Şova dönen cenazede PKK bayrakları ve Öcalan lehinde sloganlar yer aldı. Cenazede adeta savaşa devam mesajı verildi. Cenaze töreninde konuşan HDP Van Milletvekili Özdal Üçer 'Şehitlerin anısına bağlı kalarak mücadeleyi sürdüreceğiz' dedi. Üçer'in sözleri üzerine cenazeden çıkan gençler polise molotof, taş atarak ortalığı savaş alanına çevirdi.

EMNİYET AÇIKLAMA YAPTI

Siirt'te eylemler sırasında göğsünden vurularak öldürülen Davut Nas'ın cenazesi de terör yandaşlarının boy gösterisine sahne oldu. Nas'ın yüksekten düşerek öldüğünü iddia eden eylemciler, pompalı tüfekle öldüğünü gizlemeye çalıştı. Durum Siirt Emniyet Müdürlüğü'nün yazılı açıklaması ile ortaya çıktı. Açıklamada, Davut Nas'ın ölüm nedeninin 'yüksekten düşme' değil, 'pompalı tüfekle vurulma sonucu' öldüğü bilgisi yer aldı.

POMPALI İLE ÖLDÜRÜLDÜ

Emniyetten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: 'İlimiz Merkez Mithat Öktüren Caddesi üzerinde PKK/KCK terör örgütüne müzahir şahıslar tarafından yapılan protesto eylemleri sırasında, gösterici grup tarafından yüksekten düşme sonucu yaralandığı söylenen bir şahsın hastaneye götürülmek üzere sivil araca bindirildiği, ancak bahse konu aracın olay yerinden hastaneye seyri sırasında (meydan civarında) kaza yapması sonucunda yaralı şahısın 112 acil servis ambulansı marifeti ile Siirt Devlet Hastanesine sevki yapılmıştır. Davut Nas isimli yaralı şahsın hastanede yapılan ilk müdahalesinde yüksekten düşmediği göğüs hizasından üç farklı bölgeden vurulmak suretiyle yaralandığı tespit edilmiştir'. Nas'ın cenazesine eylemci gençlerin yanında HDP, DBP üyeleri de katıldı.

Parti şehidi dediler!

Van'da çıkan eylemlerde katledilen Hamit Caner'in HDP tarafından parti şehidi olarak ilan edildiği ortaya çıktı. Eylemciler tarafından öldürülen Caner için HDP taziye çadırı da kurdu. Hamit Caner Bediüzzaman Külliyesi'ni yakmaya başlayan gruplar, tarafından bir kurşunla öldürdü. Terör yandaşları tarafından öldürülen Caner'in katili polis gibi gösterildi.