Öldürülen Müslüman Gençlerin Ailesinden İlk Açıklama

Öldürülen Müslüman Gençlerin Ailesinden İlk Açıklama

ABD'de uğradıkları silahlı saldırı sonucu öldürülen 3 Müslüman gencin ailesinden ilk açıklama geldi. 23 yaşındaki Deah Shaddy Barakat'ın kız kardeşinin yaptığı açıklamada, kardeşinin 6 hafta önce evlediğini ve o gün mutluluktan döktükleri gözyaşını bugün

D'nin Kuzey Carolina eyaletinde 3 Müslüman genç öldürüldü. 23 yaşındaki Deah Shaddy Barakat, 21 yaşındaki eşi Yusor Muhammed ve 19 yaşındaki baldızı Razan Muhammed Abu-Salha'nın Chapell Hill'deki evlerinde vurularak öldürüldü.

3 Müslüman gencin öldürülmesinin ardından gençlerin ailesi ilk kez konuştu. Deah Barakat'ın ablası Suzan Barakat, yaptığı açıklamada, 6 hafta önce kardeşinin düğününde mutluluktan ağladığını, bugün ise acı içinde gözyaşı döktüklerini söyledi. Suzan Berakat, "23 yaşındaki kardeşim Deah, toplum içinde iyiliğiyle bilinirdi. İnsanlara yardım eder ve iyi ilişkiler kurardı. Basketbolu çok severdi, çok iyi bir basketbolcuydu. Diş hekimliği okuyordu" dedi.Barakat, "Yusor'un kız kardeşi Razan ise sadece 19 yaşındaydı. Kardeş ve aynı zamanda çok iyi arkadaş olan bu iki kız kardeş birbirlerini çok severdi. Onların her biri yaşadıkları hayatta iz bırakarak gittiler. Onlar bize ilham verdiler. Özellikle bu çağın gençlerine örnek oldular. Bu korkunç olayın şokunu hala atlatamadık, inanamıyoruz" şeklinde konuştu.