Olaylar İsrailli Kadın Bakan Yüzünden Çıktı

Olaylar İsrailli Kadın Bakan Yüzünden Çıktı

İsrailli Devlet Radyosu, İsrailliler ile Filistinliler arasında yaşanan olayların sorumlusunun İsrail Kültür ve Spor Bakanı Miri Regev olduğunu bildirdi.

 Devlet Radyosu, ülkedeki emniyet kaynaklarının, İsrailliler ile Filistinliler arasında yaşanan olaylardan İsrail Kültür ve Spor Bakanı Miri Regev'i sorumlu tuttuğu bildirildi.

İsrail Devlet Radyosu'nun haberine göre, Kudüs'teki İsrail emniyet kaynakları, "Bugünlerde yaşadığımız ölüm ve şiddet olaylarının sebeplerinin başında, Kültür ve Spor Bakanı Miri Regev'in, son yıllarda Yahudilerin Mescid-i Aksa avlusunda dua etmesi ve Talmud öğretilerini okumasına yönelik sık sık yaptığı açıklamaların geldiğini" belirtti.

Regev'in, Knesset İç Komisyonu Başkanlığını yaptığı dönem boyunca Yahudilerin Harem-i Şerif'te dua etmesi konusunu tartışmak üzere sürekli Knesset İç Komisyonu'na toplantılar yaptırdığını ifade eden emniyet kaynakları, şunları kaydetti:

"Regev, bu bağlamda komisyonla 15 toplantı gerçekleştirdi. Regev'in o dönemde yaptığı en tehlikeli açıklama ise 'Filistinliler sürekli bizleri yeni bir intifadayla tehdit ediyorlar. İstedikleri intifada olsun da onlara gereken dersi verelim ve görsünler İntifada'nın nasıl aleyhlerinde işlediğini' olmuştu. Çünkü Regev'in bu açıklamaları, İsrail'in Harem-i Şerif'e yeni uygulamalar getirdiği hissiyatı verdi ve güvenlik konusunun patlak vermesine neden oldu."

Konuya ilişkin İsrail Kültür ve Spor Bakanı Miri Regev'den ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları ve Yahudilerin ihlallerine tepki gösteren Filistinliler ile İsrail askerleri arasında bir süredir gerilim ve çatışma yaşanıyor. İsrailli sivil ve askerlerin ekim ayının başından bu yana Filistinlilere yönelik saldırılarında 57 kişi hayatını kaybetti.

AA