Olay savcı Akkaş'ın çorbaya dönen davaları

Olay savcı Akkaş'ın çorbaya dönen davaları

Vatan gazetesi yazarı Okay Gönensin, iki gün önceki yazısında görevden alınan Savcı Akkaş ile ilgili hayli ilginç bir yazı yazdı.

17 Aralık operasyonunda aylarca üstlerine bilgi vermeden soruşturma yürüten ve görevden alınan Savcı Muammer Akkaş'ın daha önceki davaları da Okay Gönensin'in deyimiyle "tam çorba".
 
Akkaş'a "Savcı, soruşturmada gözaltına alınacak isimlerin kamuoyunca tanınan kişiler olduğunu da söylüyor, ama neden "nöbetçi" mahkemeden karar aldığını söylemiyor." sorusunu yönelten Vatan yazarı Gönensin, daha önce baktığı ve hiçbiri sonuçlanmayan davaları sıralayarak Akkaş'ı kamuoyunun iyi tanıması gerektiğinin altını çizdi. 
 
İşte Okay Gönensin'in Savcı Akkaş'la ilgili yazdığı yazıdaki o bölüm;
 
SAVCININ ÇORBAYA DÖNEN 4 DAVASI
 
"Bu arada, ilk savcının künyesine bakıldığında da ilginç bilgiler görülüyor. Söz konusu savcı Hrant Dink cinayeti davasında vardır, bu dava baştan aşağı bir karartma operasyonudur. Sabancı cinayeti davası vardır, asla aydınlanmamış, başından karartılmıştır. Ergenekon davasının çorbaya çevrilmesindeki imzalar içinde aynı isim vardır. Yine aynı savcı 'darbe günlükleri' davasında vardır ve darbe davalarında bu günlükler ana kanıtlar arasına sokulmamıştır