"Olası Bir Savaş Çok Çetin Geçecek"

"Olası Bir Savaş Çok Çetin Geçecek"

Yediot Aharonot: "Hamas'ın Askeri Gücü Krizlerden Etkilenmiyor"

İsrail'de yayınlanan Yediot Aharonot gazetesi, İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın tüm baskılara rağmen işgal ordusuyla bir sonraki savaşa çok iyi hazırlandığını ve Hamas'la girilecek yeni bir savaşın hiç de kolay olmayacağını, bilakis çok şiddetli ve çetin bir savaş olacağını söyledi.

Yediot Aharonot gazetesinin bugünkü (12 Aralık Perşembe) sayısında yayınlanan konuyla ilgili haberde, Hamas'ın gücünü krizlerden olumsuz şekilde etkilenmeyecek biçimde inşa ettiği ve hareketin olası bir savaştan kesinlikle kaçınmayacağı ifade edildi.

Hamas'ın savaş hazırlığının ve füze üretiminin tünellerin kapatılmasından etkilenmediğini öne süren gazete, Mısır ordusu tarafından kapatılan tünellerin çoğunun Gazze Şeridi'ne yakıt ve inşaat malzemesi sokmada kullanıldığını, askeri amaçla kullanılan tünellerin ise zarar görmediğini ve bu tünellerden onlarcasının hâlâ faaliyette olduğunu belirtti.

Yediot Aharonot gazetesi, haberde ayrıca Hamas Hareketi'nin son dönemde denediği füze sayısında da dikkat çekici bir şekilde artış gözlemlendiğini ifade etti.