"Olağanüstü Şeyler Olarak Görmüyorum"

"Olağanüstü Şeyler Olarak Görmüyorum"

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, MİT teklifine ilişkin, "Teklifleri herkes bir incelesin.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, MİT teklifine ilişkin, "Teklifleri herkes bir incelesin. Diğer ülkelerle mukayese edilsin. Yani bunları ben doğrusu olağanüstü şeyler olarak görmüyorum. Diğer ülkelerle de mukayese edildiğinde çok benzer şeylerdir" açıklamasında bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Genel Merkezi'nde, milletvekilleriyle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Toplantıda Erdoğan'ın Meclis çalışmaları hakkında milletvekilleriyle değerlendirmelerde bulunduğu belirtilirken, milletvekillerinden yerel seçimler için "kapı kapı dolaşarak çalışmalarını" istediği bildirildi. Edinilen bilgiye göre, parti yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantıda Erdoğan, vekillere, seçim bölgelerinin her yerinde vatandaşlara 17 Aralık operasyonunu doğru ve dikkatli bir şekilde anlatmaları talimatı verdi.

Başbakan Yardımcısı Atalay da bu toplantının ardından, basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

Parlamentonun gelecek hafta tatile gireceğini ve milletvekillerinin alana çıkacağını söyleyen Atalay, "Burada son bir görüşmeler yapılıyor. Onların bazı soruları olabilir, yürüyen süreçle ilgili, seçim kampanyasıyla ilgili onlar cevaplanıyor. Başbakanımızın konuşmasından çok toplantıların, bu programın özelliği milletvekillerimiz konuşuyor, bazen soru soruyorlar, bazen bir öneri getiriyorlar. Dolayısıyla çok verimli bir toplantı" dedi.

Pazartesi günü üçüncü kahvaltılı toplantının gerçekleştirileceğini dile getiren Atalay, toplantıda Meclis'teki çalışmalar, yürüyen süreç, Meclis'e devam ve seçim bölgeleriyle ilgili farklı konuların ele alındığını dile getirdi.

"Daha önce de biliyorsunuz Başbakanımız 7 bölgeyle görüşmüştü gruplar olarak" hatırlatması yapan Atalay, "Şimdi ise yaklaşık yüzer kişilik gruplar halinde üçe bölünerek bu istişare yapılmış oluyor. Doğrusu biz partimizin birliğini, bütünlüğünü, arkadaşlar arasındaki bilgi akışını sağlıklı şekilde yürütme yönünde çabalar olarak bunları değerlendirmek lazım. Başbakanımızın bizzat toplantıya başkanlık etmesi, ilk ağızdan sorulan sorulara cevap vermesi, şu ortamda seçim ortamına giderken çok önemli" ifadelerini kullandı.

-"DİĞER ÜLKELERLE BENZER ŞEYLER"-

Atalay, bir gazetecinin "MİT Kanunu'nda değişiklik öngören bir teklif Meclis'e gönderildi. Çeşitli eleştiriler de var. Bu noktada neler söyleyeceksiniz" sorusuna, şu yanıtı verdi:

"O konuda hemen bir şey söylemeyeyim. Teklifleri herkes bir incelesin. Diğer ülkelerle mukayese edilsin. Bunları ben doğrusu olağanüstü şeyler olarak görmüyorum, yani bir tedbirler olarak. Diğer ülkelerle de mukayese edildiğinde çok benzer şeylerdir. Ülkenin istihbarat teşkilatının kendiyle ilgili bazı düzenleme ihtiyaçları olduğu belli. Ama biraz daha bu konunun her halde içeriğini incelemek lazım."

Anayasa Mahkemesinin Ergenekon davası tutuklusu eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun tahliyesine ilişkin de Atalay, "İyi bir çözüm. Yani sağlık durumuyla ilgili, bu insani bir şey doğrusu. Zaten o konuda herkes nasıl bir çözüm bulunabilir, hem çözüm bulunsun hem hukukun içinde olsun. O da çözümlenmiş oldu. Ondan sadece memnuniyet duyarız" dedi.