Okullar tatil mi tatil kararı alınan iller

Okullar tatil mi tatil kararı alınan iller

Meteoroloji'nin son hava durumu tahminlerine göre kar yağışı beklenen İstanbul, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Balıkesir, Bursa ve İzmir'de okullar tatil edildi mi?

Meteoroloji'nin başta İstanbul, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Balıkesir, Bursa ve İzmiriçin yaptığı hava durumu uyarısı sonrası herkes okullar tatil edildi mi sorusunun yanıtını aramaya başladı.

Şu ana kadar tatil haberi yalnızca Kütahya'dan geldi. Kar yağışı beklenen diğer illerde yarın okulların tatil edilip edilmeyeceğine yönelik henüz yetkililerden resmi açıklama gelmedi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezince yapılan meteorolojik uyarı ile vatandaşlar, soğuk hava ve kar yağışına karşı uyarıldı. Öğrenciler de okullar tatil mi? merakı uyandı. Oysa yetkililer tarafından okulların yarın tatil mi değil mi olup olamadığı hakkında bir açıklama yapılmadı?

Meteorolojik uyarılara göre Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre; Pazartesi günü Trakya dışında ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının hafta başından itibaren batı bölgelerden başlayarak hafta sonuna kadar ülke genelinde hissedilir derecede eksi derecelere kadar düşeceği ve oldukça soğuk gece ayazlarının etkili olacağı tahmin ediliyor. Doğu Anadolu Bölge’sinde de Erzurum, Erzincan, Ağrı, Ardahan, Iğdır, Ağrı ve Kars illerinde de soğuk hava şiddetli kar yağışının etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji yetkilileri, Doğu illerinde görülecek kar yağışına ve ardından meydana gelecek buzlanma ve don olayına karşı sürücüler başta olmak üzere vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyardı.