Okullar Kurban Bayramı'ndan Sonra Açılabilir

Okullar Kurban Bayramı'ndan Sonra Açılabilir

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, okulların bayramdan sonra açılma talebini Bakan Avcı ile görüştüklerini, bu konuda çalışma yapılabileceğini söyledi

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, okulların Kurban Bayramı sonrası açılması ile ilgili talepleri Milli eğitim Bakanı Nabi Avcı ile görüştüklerini ve kendilerinin yapılan çalışma sonrası konuyu Başbakan Davutoğlu’na sunacaklarını açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptı açıklama şöyle;

"Turizm camiasından bize iletilen, okulların Kurban Bayramı sonrası açılması talebini, Milli Eğitim Bakanımızla görüştük. Kendileri bir çalışma yapıyorlar. Daha sonra konuyu Başbakanımıza sunacağız."

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

2015-2016 eğitim ve öğretim yılı; okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokulları 5. sınıf öğrencilerinin eğitim ve öğretime uyum programı için 7 Eylül'de başlayacak.

Uyum programı 11 Eylül'e kadar sürecek. Eğitim yılı ise bütün kademelerde 14 Eylül 2015 Pazartesi günü başlayacak. Birinci kanaat dönemi 22 Ocak 2016 Cuma günü sona erecek.

Yarıyıl tatili, 25 Ocak-5 Şubat 2016'da yapılacak. İkinci kanaat dönemi, 8 Şubat 2016 Pazartesi günü başlayacak ve 10 Haziran 2016 Cuma günü sona erecek.

'KURBAN BAYRAMI’NDAN SONRAYA BIRAKILSIN'

Öğrencilerin okulların açılmasından 10 gün sonra 24 Eylül’de Kurban Bayramı için tekrar tatile gireceğini hatırlatan turizm beldelerinin belediye başkanları, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ortak çağrıda bulunarak okulların Kurban Bayramı tatilinden sonraya açılmasını istemişti. Başkanların toplantısının ardından yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ortak bir çağrıda bulanarak okulların açılış tarihinin 1 hafta ertelenmesini istiyoruz. 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı 14 Eylül 2015 günü açılacak. Bir hafta sonra ise Kurban Bayramı başlayacak. Bu durumun çocuklarımızın motivasyonu ve konsantrasyonunu olumsuz etkileyeceğini, hem de daha öğretim yılı başlamadan tatile girerek eğitimin sekteye uğrayacağını düşünüyoruz. Bu tür bir kararın aynı zamanda iç turizmimiz ve ekonomimizi çok olumlu etkileyeceği, olumsuz geçen ve büyük kayıplar yaşayan turizm işletmelerinin kısmen yaralarının sarılacağını, aileler için de önceden tatillerini planlama fırsatı vereceğini düşünerek okulların açılış tarihinin Kurban Bayramı’ndan sonraya bırakılmasını talep ediyoruz. Bunun bir an önce açıklanmasının, gerek okula hazırlık, gerekse tatil planlaması bakımından sayısız yararları olacaktır."