Öğrencilerin harçlıkları Somali halkını suya kavuşturacak

Öğrencilerin harçlıkları Somali halkını suya kavuşturacak

Kırıkkale Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin ödül ve harçlıkları Mogadişu’da su kuyusu açılmasını sağlayacak.

Öğrenciler, yarışmalardan kazandıkları ödül, okul harçlıkları ve düzenlenen yardım kampanyasından elde edilen gelirle Somali’nin başkenti Mogadişu’da su kuyusu açtıracak.

İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde okul idaresi, okul aile birliği ile öğrencilerin katıldığı örnek proje gerçekleştirildiğini söyledi.

Öğrencilerin harçlıkları ve düzenlenen yardım kampanyasından elde edilen gelirle Somali'de Kırıkkale ve okulun adının yaşatılacağı su kuyusu açtıracaklarını ifade eden Okur, projeyi kısa sürede sonuçlandıracaklarını bildirdi.

Okul Müdürü Mehmet Dündar ise kampanyayı Kırıkkale Valisi Ali Kolat’ın izni ve desteğiyle başlattıklarını kaydetti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de kampanyaya destek verdiğini ifade eden Dündar, "Öğrencilerimizden bazıları yarışmalardan aldıkları küçük ödülleri dahi paraya çevirip bu projeye katkıda bulundu. Bu bizi gerçekten duygulandırıyor, sevindiriyor. Bir öğrencinin vereceği 5 kuruş, başka birinin vereceği 500 liradan daha kıymetli oluyor" dedi.

Somali’nin başkenti Mogadişu’da bir su kuyusu açtırıp, ihtiyaç duyan Müslümanlara yardımcı olmayı hedeflediklerini anlatan Dündar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz belki çay suyunu farklı, içme suyunu farklı kullanıyoruz ama dünyanın bir başka yerindeki insanlar bulanık suyu dahi bulamıyor. Esas dikkat çekmek istediğimiz, üzerinde durmak istediğimiz husus buydu. Amacımız, hem suyun israf edilmemesi hem de diğer ihtiyaç duyan insanlara sahip çıkılması ve destek olunmasını sağlamak. Öğrencilerimiz de bu konuda duyarlı davrandı. Kendi imkanıyla yardım toplayanlar oldu. Bunları öğretmeleri ile organize şekilde devam ettirdiler."

Dündar, yardım kampanyasının mart ayına kadar süreceğini, bugüne dek 6 bin lira topladıklarını sözlerine ekledi.

Öğrencilerden Havva Mercan ise Somali’de yaşanan kıtlık ve kuraklık nedeniyle yaşıtlarının zor durumda olduğunu belirterek, eğitim yılı boyunca süren kampanya ile yardım toplamaya çalıştıklarını söyledi.