Oğlunun Anısına Torunlarıyla Kurban Dağıtacak

Oğlunun Anısına Torunlarıyla Kurban Dağıtacak

Diyarbakır'da geçen yıl Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine kurban dağıtırken vahşice şehid edilen Hasan Gökgöz'ün babası Mehmet Gökgöz, gelini ve iki torunuyla bu bayram kurban eti dağıtacak.

Diyarbakır'da geçen yıl Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine kurban dağıtırken vahşice şehid edilen 3 gençten Hasan Gökgöz'ün babası Mehmet Gökgöz, gelini ve iki torunuyla bu bayram kurban eti dağıtacak.

Diyarbakır'da bir dernek tarafından hazırlanan kurban eti paketlerini yoksullara dağıtırken DAEŞ bahanesiyle 6-7 Ekim'de düzenlenen izinsiz gösterilerde bir grubun saldırısına uğrayarak hayatını kaybeden Gökgöz'ün ailesi Kurban Bayramı'nı buruk geçiriyor.

Oğlunun yarım bıraktığı yardımı yoksullara ulaştırmak isteyen baba Gökgöz, Kurban Bayramı'nın ikinci günü gelini ve iki torunuyla bir dernek tarafından düzenlenen kampanya kapsamında kurban eti paketi dağıtarak, ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürecek.

"Hasan bizim tek çocuğumuzdu"

Gökgöz, AA muhabirine, oğlunun öldürüldüğü günden bu yana eşi ve geliniyle sürekli gözyaşı döktüklerini söyledi. Oğlunu geçen yıl Kurban Bayramı'nda kaybettiğini hatırlatan Gökgöz, Kurban Bayramı'nda acılarının tazelendiğini belirtti.

Gökgöz, eşi ile her gece oğullarının fotoğrafına bakıp ağladıklarını dile getirerek, "Dün eşime gece olmasını istemediğimi söyledim. Geceleri çok sıkıntı çekiyorum. Hasan bizim tek çocuğumuzdu. Bizi sürekli arar, sorardı. Şimdi o da gitti. Ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi.

Oğlundan geriye gelini ve iki torununun yadigar kaldığını ifade eden Gökgöz, torunlarının sevgisiyle ayakta kaldıklarını söyledi. 

"Baba niye evimize gelmiyorsun?"

Torununun büyürken babasının yanında olamamasından üzüntü duyduğunu aktaran Gökgöz, Kurban Bayramı'nda acılarından uzaklaşmak için hacca gitmeyi planladıklarını ama kısmet olmadığını anlatarak, şöyle dedi:

"Gelinime ve torunlarıma baktığım zaman çok üzülüyorum. Geçen gün torunumla oğlumun mezarına gittik. Torunum, 'Baba niye evimize gelmiyorsun? Biz senin evine geliyoruz' dedi. Kendimi tutamadım ağladım. Ölüme karşı değilim, inançlıyız ama oğlumun işkence ile öldürülmesine dayanamıyorum" 

Gökgöz, bayramlarda acılarının tazelendiğini, geçen yıl bayram alışverişi yaptıklarını bu yıl ise acılarından dolayı torunlarına bayramlık dahi alamadıklarını belirterek, "Geçen yıl bayrama heyecanla girmiştik. Ama bu bayram hiçbir şey yapmak gelmiyor içimizden. Bayram geldiğinde acımız tazeleniyor. Kurban Bayramı Hasan'ı kaybetmemizin yıl dönümü" dedi. 

"Bu bayram ailece kurban eti dağıtacağız"

Gökgöz, "Oğlum kurban eti dağıtırken kurban oldu. Ben de kurban olmaya hazırım" diye konuştu.

Her kurban bayramında fakir ve yoksul ailelere kurban eti götürdüklerini vurgulayan Gökgöz, bu yardımı bu yıl da sürdüreceklerini aktardı. Gökgöz, şunları söyledi:

"Geçen yıl Kurban Bayramı'nda vahşice öldürülen oğlu ile arkadaşları Yasin Börü, Hüseyin Dakak ve Riyat Güneş'ın anısına Umut Kervanı Yardım Platformu öncülüğünde başlatılan kampanya kapsamında Türkiye'nin dört bir yanından Diyarbakır'a gelecek sivil toplum kuruluşlarıyla bayramın ikinci günü küçük torunum Hasan ile ben, büyük torunumla da gelinim bu kampanyaya katkı sunacağız. Bu bayram ailece kurban eti dağıtacağız. Rabbime şükürler olsun ki böyle salih bir evlat bize verdi. O fakire ve yoksula hizmet etti. Oğlum yetimlerin evine bayramda bir parça et girmesi için çalıştı ama zalimler bırakmadılar, onlara tahammül edemediler."

"Hasan'ın ardından yardımda bulunduğu aile Suriye'ye döndü"

Oğlu Hasan'ın Suriyeli bir aileye yardımda bulunduğunu ifade eden Gökgöz, kendilerinden aldığı eşyaları Suriyeli ailelere hayır amaçlı götürdüğünü belirtti. Gökgöz, şöyle devam etti:

"Hasan'ın ardından yardımda bulunduğu aile Suriye'ye döndü. Geçenlerde o Suriyeli ailenin oturduğu evin karşısında esnaflık yapan arkadaşımı gördüm. Aile Hasan'ın vefatından bir iki ay sonra arkadaşımın dükkanına giderek, 'Biz memlekete dönüyoruz. Bizimle Hasan ilgileniyordu. O da gitti buralarda duramayız. Kimseyi tanımıyoruz. Ne yapacağımızı bilemiyoruz' demiş. Bu aile evimize gelerek, 'Sen bizim babamızsın' dedi. O aile de ben de çok ağladım çünkü Hasan onlara çok iyi bakıyordu."

Oğluna ölmeden önce ev aldığını söyleyen Gökgöz, evin borcu bitmeden oğlunun vahşice katledildiğini, onu hatırlattığı için evi satmak istediklerini belirtti.

"Dava açtım"

Yaşadıkları acının tarifsiz olduğunu vurgulayan Gökgöz, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DBP eski İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak hakkında dava açtığını da sözlerine ekledi.