'Oğlum Aklını Yitirdiği için Seviniyorum'

'Oğlum Aklını Yitirdiği için Seviniyorum'

IŞİD'e katılıp dönen Yakup Aktulum'un babası, oğlunun aklını yitirdiği için sevindiğini söyledi.

Adıyaman'daki 'Dokumacılar' grubu aracılığıyla Suriye'ye geçerek IŞİD saflarında savaştıktan sonra ruh sağlığı bozularak Türkiye'de hastaneye yatırılan Yakup Aktulum'un babası, "Oğlumun akli dengesini yitirmesine seviniyorum, saldırıyı yapanlardan biri olabilirdi" diyor.
Adıyaman'da "Dokumacılar" adlı IŞİD hücresinin üyesi olduğu iddia edilen Yakup Aktulum'un babası Mehmet Tevfik Aktulum, “Benim oğlum üç kez Suriye’ye gidip geldi. Akli dengesini yitirdiği için Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde iki kez tedavi gördü.

Ankara saldırısı sırasında oğlum tedavi görüyordu. Saldırıyı duyunca içim ürperdi. Eğer oğlum akli dengesini yitirmeseydi o saldırıyı yapanlardan biri olabilirdi. Oğlumun akli dengesini yitirmesine seviniyorum” dedi.
Yakup Aktulum’un Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ‘silahlı terör örtüğü üyeliği’ soruşturması kapsamında 12 Ağustos’ta şüpheli sıfatıyla ifade verdiği, Aktulum’un adli kontrolle serbest bırakıldığı ortaya çıktı.
Adıyaman'da, IŞİD hücresi olarak adlandırılan Dokumacılar grubunun üyesi olduğu iddia edilen Yakup Aktulum ilk olarak 2013 yılında Suriye’ye gitti. Dört ay Suriye’de kalan Aktulum memleketi Adıyaman’a geri döndü. İki ay Adıyaman’da kalan Aktulum, sonra tekrar Suriye’ye gitti. Suriye’de ayağından yaralanan Aktulum 2014’te bir kez daha Adıyaman’a döndü. Ruh sağlığı giderek bozulan Aktulum ailesine ve çevresine zarar vermeye başlayınca babası tarafından savcılığa şikayet edildi. Aktulum Nisan 2015’te tedavi edilmek üzere savcılık tarafından Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne gönderildi.
Kaynak : Radikal