Ofer Cezaevi'ndeki Filistinli Esirler Yönetime Karşı Eylem Başlattı

Ofer Cezaevi'ndeki Filistinli Esirler Yönetime Karşı Eylem Başlattı

Ofer Zindanı'nda Filistinli esirler kendilerine yapılan ihlallere karşı protesto eylemi başlatıyor.

Filistinli kaynakların belirttiğine göre, Siyonistlere ait Ofer Zindanı'nda bulunan İslamî Cihad Hareketi'ne mensup Filistinli esirler, gardiyanların esirlere saldırması üzerine iki günlük protesto eylemi başlatacak ve bu süre içinde gelen yemekleri geri çevirecek.

Esirler adına bugün (18 Mayıs Pazartesi) bir açıklama yapıldı. Esirler açıklamada cezaevi idaresinden esir Adil Musa’ya yapılan saldırının araştırılmasını ve bunu yapan gardiyanların cezalandırılmasını talep ederek, olayı protesto etmek için iki günlük eyleme başlayacaklarını, bu süre içinde yemek almayacaklarını duyurdular.

Açıklamada ayrıca şu bilgiler verildi: “Filistinli esir Adil Musa mahkemede iken gardiyanların saldırısına uğradı ve daha sonra tedavi için hastaneye kaldırıldı. Saldırıda sol elinden yaralanan esire saldıranlar cezalandırılacağına esirin kendisi cezalandırıldı. Bir hafta tek kişilik hücreye konulan Musa’ya kantin yasağı getirildiği gibi, yakınlarının kendisini ziyaret etmesi de engellendi.”

Diğer taraftan Filistinli kaynaklar, Ofer Cezaevi idaresinin cezaevinde tadilat yapılacağı iddiasıyla esirlere iki günlüğüne Ramon ve Nafha Cezaevine nakledileceklerini ilettiğini belirttiler.