Odessa'da karakola saldırı

Odessa'da karakola saldırı

Eylem, onlarca kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların ardından gözaltına alınan çok sayıda kişinin serbest kalmasını sağladı.

Ukrayna'nın güneyindeki Odessa kentinde Rusya yanlıları polis merkezini bastı. Gözaltındaki Rusya yanlılarının serbest bırakılması talebiyle düzenlenen gösteride, maskeli ve eli sopalı kişiler binaya saldırdı. 


Eylem, onlarca kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların ardından gözaltına alınan çok sayıda kişinin serbest kalmasını sağladı.

İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre serbest bırakılanların sayısı 67'yi buldu. 

'Soruşturma açılacak'

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Odessa'daki güvenlik güçlerini olayları engelleyemediği için eleştirdi.

Yatsenyuk, Odessa'daki kolluk kuvvetlerinin halkı korumak için tedbirler alması halinde 'terör örgütlerinin' önlenebileceğini söyledi.

Yatsunyek ayrıca Odessa'daki polis yöneticilerinin görevden alınacağını ve olaylarla ilgisi olan polisler hakkında soruşturma açılacağını belirtti.

Onlarca kişi ölmüştü

Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçı hareketin yol açtığı gerilim iki gün önce Odessa'ya da sıçramış, eski Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in şubat ayında ülkeyi terk etmesiyle sonuçlanan olayların ardından bugüne kadarki en çok ölümlü olaylar meydana gelmişti.

Liman kentinde, bir sendika binasının ateşe verilmesi sonucu onlarca kişi hayatını kaybetmişti.

Kiev, Moskova'yı suçluyor

Yanukoviç'ten sonra göreve gelen Kiev yönetimi, ülkedeki ayrılıkçı hareketin arkasında Rusya'nın bulunduğunu ileri sürüyor. Rusya ise suçlamayı reddediyor.